Jump to content

Indigódivat

2014. 08. 13. 10:10

A mai gyerekek a színre, szüleik sokkal inkább a festékréteggel bevont másolópapírra gondolnak az indigó szó hallatán. Mostanság pedig egyenesen divatszín, ami éppúgy öltöztet bennünket, mint otthonunkat. Markáns megjelenésű, ezért óvatosan bánjunk vele.

A magára azonnal figyelmet felhívó színekről tudni illik, hogy túlzott alkalmazásuk mellett elvész a varázs, míg részleteken történő feltűnésükkel egyenesen mozgalmas és izgalmas környezetben részesülhetünk. Ez fokozottan igaz indigó barátunkra, aki meglehetősen kötötté, hozzá nehezen alkalmazkodóvá teheti a teret, ha megborul az arány és a mérték a felhasznált mennyiség tekintetében.

Ezúttal is bátraké a szerencse, mert egyedülálló enteriőrt kialakítani kockázat nélkül nem lehet. Aki csak kóstolgatja, próbálkozzon drapériával. Csempéssze be őt otthonába párnahuzaton, szőnyegen, ágyneműn vagy függöny alkalmazásával.

Elképesztő hatással bír a falon, csupán arra ügyeljünk, hogy ne borítson be mindent, keverhetjük a mintát, alkalmazzuk egyetlen falfelületen.

Tapétával nem nyúlhatunk mellé. Ezúttal is arra ösztökélünk mindenkit, hogy egyes falszakaszokat, ne a teljes helyiséget ékesítse indigó kiindulással, sokkal nagyobb hatást érhet el ezzel a megoldással, valamint azzal, hogy a mellé helyezett bútor, kiegészítő is csak részleteiben hozza vissza a markáns színt.

Konyhában kézenfekvő, hogy a csempét díszíti. Alkalmazzunk mintás tálalóeszközöket, konyhai kiegészítőket és textíliát, s máris indigódivatot teremtettünk, ránk szabott mértékben

Indigót előtérben helyező képző és iparművészeti alkotásokkal, lakberendezési kiegészítőkkel, művészi fotókkal vagy saját kedvtelésre, festéssel, horgolással készült tárgyakkal beilleszthetjük az otthonunkba az erőteljes színt.

Meghatározó bútordarab lehet a lakásban az indigóra festett komód, szék, szekrény. Remek példa arra, hogy a rusztikus párosítás sem áll távol a színtől.

Határozottan állíthatjuk, hogy aki mer, az nyer. Mindannyian egész életünkben arra törekszünk, hogy mások legyünk, mint a többiek. Rajta hát, ezt a színt nem sokan vállalják be! (fotó: schoener-wohnen.de, esprit. com, osborneandlittle.com, housetohome.co.uk, locationlocation.com, homestilo.com, desiretoinspire.net)