Ez a krémdesszert gyorsan a gyerekek és kísérőik kedvence lesz. Nem kifejezetten passzol a sör mellé, kipróbálni mégis kötelező. A vaníliás, könnyű állagú krém és a savanykás pirosgyümölcsös püré párosa telitalálat.
Hozzávalók (6-8 személyre)
3,5 dl tej
5 db zselatinlap
10 dkg cukor
1 vaniliarúd
5 dl habtejszín
kb. 25 dkg gyümölcs
A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe. Amíg készül a bevetésre, forraljuk fel a tejet a kikapart vanília belsővel és a cukorral. A zselatint facsarjuk ki és adjuk hozzá folyamatos keverés mellett az előkészített tejet, majd sűrűsödést követően hagyjuk pihenni, hűthetjük mosogatóba engedett hidegvízben az edényt. Amíg hűl, verjük fel a habtejszínt, majd adjuk hozzá a dermedő krémhez. Adagoljuk üveg pohárba, kis desszertes üvegbe, ha nagyon bajorosra vesszük, akár csatos befőttesüvegbe. Helyezzük rá a gyümölcsös pürét. Ízlés szerint készülhet kedvelt piros/bogyós gyümölcsből (málna, eper, szeder, cseresznye). Kerülhet a krémre nyersen, vagy készíthetünk pürét, kevés cukorral vagy anélkül, összetörhetjük villával, vagy mixerrel, de mindenképp maradjon darabos. kevés zselatinnal sűríthetjük.
Garantált siker! Jó étvágyat kívánunk!
(fotó: nom3.de)