Jump to content

Fókuszban a ceruzatárolás

2014. 08. 07. 10:10

Az iskola heteinek közeledtével megerősödik a ceruzahasználat a csemeték körében. Összegyűjtöttünk néhány ötletet a rajzolóeszközök kényelmes otthoni elhelyezéséhez.

Tenyérnyi alapterületű kis rönk a kiindulási alap. Szabadítsuk meg a fakéregtől, csiszoljuk, szálka mentesítsük, majd fúrógéppel, a ceruza vastagságánál nagyobb fúrófejjel készítsük el a mélyedéseket. Kis tisztogatás utána gyerekasztalára tehetjük, az első feladat a lyukakba illeszteni a színes ceruzákat. A lelkes kreatív gyerekek asztalán elengedhetetlen a sok alkotó eszköz. Minél praktikusabb a tárolás és hozzáférhető a „szerszám”, annál nagyobb kedvel ül a házi feladat és az alkotó munka mellé.

Ragasszunk színes papírt (tapétát, mintás origami vagy scrap papírt, vastagabb magazinlapot) a konzervdoboz oldalára. Egymáshoz erősíthetjük, használhatjuk állítva, fektetve.

Befőttes üveget, konzerves vagy műanyag hengeres dobozt díszítsünk mintásra, vidámra, használjunk festéket, dekortapaszt.

Legyünk kreatívak, alkalmazhatunk a ceruzák tárolására oda nem illő, ám a funkciót meglepő módon jól ellátó és humorossá tevő konyhai eszközt.

Felhasználhatunk méretre igazított papírgurigát, erősíthetünk oldalára vessző darabokat, az öko szemlélettel ellátott ceruzatartó garantáltan siker lesz.

A rendszerezés eszközének kialakítása mellett kellemes elfoglaltság a gyerekkel közösen végzett DIY, iskolai hangolódás.

 

(fotó: brit.co, bhg.com, refurbished-ideas.com, personalcreations.com, mommie911.com)