Jump to content

Rose gold, avagy a külcsín divatszíne a homedekor világában

2014. 08. 04. 10:10

Az arany vöröses árnyalata szárnyal a divatban. Láttuk karórán, ékszeren, megjelent ruhánk kiegészítőin az egykor nagyvilági, majd feledésbe merült szín ma a legtrendibb cipők, napszemüvegek, táskák t alkotója. S a nagy lendülettel beköltözött az üzletek berendezése és az otthonok falai közé.

Nem is akárhogyan. Annyira egyedülálló, hogy a tervezők, lakberendezők megtanulták: akkor tündököl, ha csínján bánunk vele. Kifejezetten jól érvényesül kontrasztként fekete, csokoládé barna, fehér mellett.

A fürdőszoba egyszerű vonalvezetésével már önmagában is magával ragadó, ám az alkalmazott design kiegészítő, különösképp rose gold külsőséggel luxus kategóriába emeli, amint a fentifotón látható.

Használjuk bátran semleges háttér mellé. Elképesztő hangsúlyt ad a lámpának, nélküle unalmas lenne az enteriőr. Köszönjük Tom Dixon. Na jó, azért ez így nem igaz, sok izgalmas részletet figyelhetünk meg és leplezetlen vagányságot.

Egyetlen gyertyatartó rose gold színben vonja magára a figyelmet és teszi izgalmassá a fehér nappalit.

Ismerős a hetvenes évek design bútora, a piros vagy fekete, netán a két székrész felcserélésével a kombó, a gusztustalan szék. Ezzel az újjászületett külsővel azt hiszem mindannyian beengednénk otthonunkba.

Micsoda elegancia! A fémpolc stílusos lett ezzel a színnel, egyszerű formája háttérbe szorul, a vele együtt élők a királynői rose gold miatt ékszerként tekinthetnek a falra erősített elegánssá vált tárolóra.

Sokáig nem kéretném magam, ha rá akarnának beszélni erre a csodálatos mozaikra, (fekete) konyhapult fölé tenném, és gyönyörködnék benne nap, mint nap.

Nagyképűség lenne azt állítani, hogy ez a lakástrendben alkalmazott fém új színe? Talán megbocsájtható.

 

(fotó: thempreport.com.au, remodelista.com, trendenser.se, eu.fab.com, pinterest.com, aliexpress.com)