Jump to content

1 hónap múlva becsöngetnek

2014. 08. 01. 10:10

Még vígan élvezzük a vakációt, a kései ébredések és önfeledt egésznapos programok mellett lassan hangolódjunk az iskolakezdésre. Semmi tanulás, kizárólag dekorálás és praktikus ötletek.

Készítsünk a szoba stílusához illő egységes vagy éppen vegyes betűtípusú és színű ABC dekorációt az egyik falszakaszra.

A betűk mellett a számoknak is nagy jelentősége lesz szeptembertől. Használjunk szolid dekort az íróasztal közelében.

Ötvözhetjük a betűk és számok világát, mintás tapétával alakíthatjuk ki az iskolai fő elemek alkalmazásával a szoba hangulatát a korábbi kisgyerekes stílustól elkanyarodva anélkül, hogy túlzottan ráerőltetnénk a motívumot a kisiskolás csemetékre.

A már korábban is ajánlott táblafesték (itt) használata ezúttal nagyobb jelentőséggel bír. A gyerekek szívesen játszanak iskolásat, alkalmazzák a hallottakat, rajzolnak, formálják a betűket.

Ha eddig nem válogattuk szét az előző iskolaév felszerelését – miért is tettük volna a nyári szünet idilli és időtlen heteiben – lassan itt az ideje. Kezdjük el átnézni az iskolai holmikat, nézzük meg mi a helyzet a tolltartóval. Mit kezdjünk a maradék, csöppnyi méretre hegyezett ceruzákkal? Ragasszuk fel képkeretre, a szivárvány minden színében tündöklő hangulatú keretbe helyezzünk fotót a nyári élményekről.

Az újonnan vásárolt grafit ceruzákat vidámmá tehetjük dekortapasszal. Megkülönbözhetjük az eltérő grafit-keménységet ezzel a módszerrel, egyedi és hasznos megoldás.

(fotó: etsy.com, time.com, studentz.squidoo.com, kidspacestuff.com, founterior.com)