Jump to content

Valami magas kell a padló és a fal találkozásához!

2014. 07. 30. 10:10

Ezen ne spóroljunk! Vásároljunk magas padlószegélyt a legközelebbi felújításnál, festésnél. Nem fogjuk megbánni, mert a magas szegély egyenesen öltöztet. Olyan, mint a tökéletes estélyi ruhához jól megválasztott ékszer.

Amikor először találkoztam vele évekkel ezelőtt egy angol lakberendezési magazinban, azonnal eldöntöttem, márpedig nekem ilyen kell. Bámultam az enteriőrfotót és ámultam. Azt éreztem, hogy az egész olyan befejezett. Míg a miénk, mint valami hurkapálcika, amit megtűrnek. Mára lecseréltük, már a mi szobánk is olyan, mint egy szépen bekeretezett festmény a csupasz festővászon helyett.

Lelkesedésem és rajongásom töretlen, átragadt a környezetemre, egyre több ismerőst sikerül rávennem a változtatásra. Mert ma már könnyen hozzá lehet jutni a barkácsáruházakban, lakberendezési stúdiókban.

Létezik belőle fa, poliuretán (amellyel íves szakaszokon jól lehet dolgozni), méretre általában 1,8-2,5 m hosszú, a magasságnál pedig 10 cm alá ne adjuk. Kapható fehérben, színesben, kész vagy festhető.

Előnyös a vezetékcsatornás. Alkalmazhatjuk parketta, hajópadló, laminált padló és meglepően még hidegburkolat mellé is. Felvitele méretre- és adott esetben gérvágás után ragasztással történik. A találkozások eldolgozása javítással történik, amennyiben igényelt, ezt követi a lefestés és ne feledkezzünk meg a sziloplasztos befejezésről sem. Kidolgozás tekintetében válogathatunk, ugyan ez a sokféle lehetőség nem jön minden üzletben szembe, a stúdiókat keressük ilyen igénnyel.

Alkalmazzuk bátran fürdőszobában.

(fotó: 46.22.132.167/blog, meister.com, hometodecor.com, home-dzine.co.za, gold-decor.com, tapetenprofi.de)