Jump to content

Zuhanyozni mindig jó

2014. 06. 25. 22:47

Nyakunkba szakadt a hőség, amit elviselni vízparti pihenés vagy légkondi nélkül nem könnyű. Marad a gyors zuhany, ami naponta többször is ajánlott. Még nem késő beszerezni a zuhanyfüggönyt, hogy megkíméljük magunkat a felesleges takarítástól.

Néhány éve irtóztunk a zuhanyfüggönytől. Megértem, hiszen a minőség a silány alatt volt, a minta és színvilág pedig a változatosságtól igencsak messze állt. Aztán egyszer csak az igényes és változatos home dekor betört erre a területre, s onnantól nincs megállás.

Hozzátartozik üdvözítő terjedéséhez, hogy az anyaghasználat is komoly fejlődésen mintát. Az egykori merev, vacak függönyök praktikusabb belső védelemmel, lágyabb esésű megoldással készülnek. Egy semleges színvilágú fürdőszobát pillanatok alatt megtölthetünk színekkel általa, arról nem is beszélve, hogy kedvünkre cserélgethetjük, ha éppen igazítani szeretnénk az évszakhoz, vagy hangulatunkhoz. Érdemes körülnézni a lakberendezési- és bútorüzletekben, ma már nem nehéz hozzájutni különböző hangulatú, mintázatú zuhanyfüggönyhöz. Rúdra szükségünk lesz, futhat párhuzamosan a kád hosszanti falával, követheti ívesen a kád formáját, lehet kör alakú.

Azonnal beleszerettem ebbe a megoldásba, mert egyszerű, ötletes, a vastag spárga a maga szerénységével feldobja fehér környezetét. Előnye lehet még, hogy pontosan beállítható az ideális függönymagasság.

(fotó: funkyjunkinteriors.net)

A szépség olyannyira visszaköszön, hogy esetleges fenntartásaink a zuhanyfüggönnyel szemben egy pillanat alatt elszállnak. Itt van példaként ombre és gazdag anyaghasználat, ami remek hangulattal tölti meg a teret.

(fotó: tovtov.com)

Az alábbi példák is alátámasztják, hogy a zuhanyfüggöny lehet szép. Akár oly módon, hogy a minta hímzéssel kerül a felületre.

(fotó: anthropologie.eu)

(fotó: pinterest.com)

(fotó: squarestate.net)

Rusztikus stílusban megálmodott fürdőszoba, egyedi zuhanytálca megoldással és körfelfüggesztésű függönnyel.

(fotó: sfxit.com)

 

A sok szép példány remélhetőleg meghozta a kedvet a fürdőszoba felfrissítéséhez.

 

(főfotó: houzz.com)