Jump to content

Kell-e nekem ágytámla?

2014. 06. 25. 22:50

Ajánljuk azoknak a következő sorokat, aki egy egyszerű vonalvezetésű ágyat szeretnének feldobni, hangulatosabbá tenni DIY megoldásokkal, minimális beruházás mellett.

Rögtön az elején a raklaphoz nyúlunk. Ki gondolta volna, hogy a szállítás és raktározás alapeszköze betör a csináld magad mozgalomba, megújult, átalakított formában él tovább kertben, otthonban. Ezúttal ágyvég szerepben.

A nagy szerelem, a táblafesték nem hagyható ki okfejtésemből. Az előkészített falfelületre vigyük fel hengerrel, ha bizonytalannak érezzük felszínét, inkább 1 napnyi száradás után még egy további rétegben. Rajzolhatunk, írhatunk rá kedvünkre, aktuális gondolatok, érzések vizuálissá tétele mellett egyedi és szokatlan. A krétaporral kell kicsit küzdeni, egyébként tökéletes és pénztárca kímélő megoldás.

Ismét fa, most régi ajtóval manipulálunk. Csiszolhatjuk, festhetjük, hagyhatjuk eredeti küllemmel. Maradhat alanyi jogon megérdemelt kifejező stílusában, felruháztató támasztó, tartó funkcióval. Nem mindennapi, ám ne erőltessük, ha egynél több ajtó van a szobán.

Tükör az ágy mögé, ami gyanítom, nem pusztán a teret növeli. Az elhelyezés ötletes, az ágy, mintha valami fennkölt darab lenne. Kicsit takarítósabb, s nem árt, ha rögzítjük. Minta a falra az ágy mögé.

Használhatunk tapétapanelt, falmatricát. Festhetjük magunk a kívánt formát, mintát.

Fókusz az ágy mögé, elérhető óriás poszterrel, felnagyított fotóval, szívünknek kedves festménnyel.

Textilmániásoknak is kínálunk lehetőséget. Pusztán össze kell hangolni a fellelhető további anyaggal, függönnyel, ágytakaróval és díszpárnával, szőnyeggel. Egyébként meg miért ne?

Könyvmolyoknak, hisz úgyis többnyire az ágyban olvasunk. Legyen hát a háttámla is kedvelt elfoglaltságunk megtestesítője.

Hangsúlyosabb megoldás a végére, a tűzött ágyvég. Magunk készítette darabhoz mérhetetlen türelem és kitartás szükséges, nem egy gyorsan munka, amennyiben készen vásároljuk vagy gyártatjuk, nagyobb a kiadás. Ám kecses mivolta, szépsége megéri a kiadást, bármely oldalról.

Készítsünk, válasszunk valami izgalmasat, ha már túlságosan egyszerűnek tűnik a keret nélküli ágy.

(fotó: worldinsidepictures.com, 101pallets.com, homedit.com, shelterness.com, pinterest.com, dhomedesign.com)