Jump to content

Tréfás ételek, bolondos fagylaltok

2014. 04. 01. 10:06

Bolondok napján tréfáld meg környezeted a gasztronómia alapanyagait felhasználva. Legyen mosoly barátaid, szeretteid arcán ma!

Ma tegyük félre az étel nem játék felfogásunkat, készítsünk vicces szendvicset, ma mindent szabad, szárnyaljon a fantáziánk.

Ha már kifutottál az időből és nem tudod megvásárolni az előre dekorált tányért, vásárolj papírból egy csomagot. Filccel rajzold elő az arc egy részletét és egészítsd ki az otthon található magokkal, gyümölcs vagy zöldségdarabokkal.

A gyerekek kacagása mindent megér, imádni fogják a kukacos almát, a chips-es zacskónyi répát vagy a nem kiönthető málnaszörpöt :o). (Keverj zselatint a szörpös vízbe, hagyd megdermedni, díszítsd szívószállal.)

A fagylaltozók már nyitva, ma ne hagyjuk ki a hűs krémes nyalánkságot. Bolondos vagy különleges kombinációt egyre több helyen találunk. Kóstolhatunk gorgonzolást, kecskesajtost, curry-répa, kandírozott bacon ízűt. Személyes tapasztalatom nincs – nem bánom - készült már hal, tavaszi saláta, kukorica ízben is. Bizarr vagy éppen érdekes a libamájas, a chilis-csokis? Szerencsére vannak köztünk a megszokottól eltérő kombinációkban jeleskedő fagylalt, jégkrém készítők. Otthon sem kell lemondanod a mókáról, keverj szokatlan ízeket a vanília jégkrémhez, reméljük vendégeid veszik a „mai” lapot.

Legyünk kreatívak! Bolondozzunk ma mindannyian, nevettessük meg magunkat és a családot!

 

(fotó: youcanmakethis.com, pinterest, childmode.com, spoonful.com, welovebudapest.com)