Jump to content

Bringára!

2014. 03. 28. 10:04

A hétvégén elővesszük a bringákat téli rejtekhelyéről és rápattanunk végre. Mind az öten. Ennyi bringát elhelyezni, majd folyamatosan hozzáférhetővé tenni nem egyszerű. Családi készítésű fém tároló oldotta meg a tarthatatlan helyzetet.

Előtte a ház falának támasztottuk, majd ahhoz a következőt, aztán dőltek, mint a dominósor, a legbelső gazdája kívánt elsőként ráülni. Még el sem indultunk, de már csatáztunk egymással. Végül az ügyes kezű Nagypapa megelégelte s készített egy kiváló, testreszabott megoldást, ránk méretezve, amolyan falubéli bolt előtti fajtát. Az meg egy külön történet, hogyan indultunk nyaralni az autón 5 bringával.

Vannak ám emlékeim arról is, amikor az aprócska lakásunk aprócska hálószobájában áll a 2 bringa, kicsit sem volt komfortos számomra e helyzet. Vagy, amikor még tinilányként cipeltem – a nappalin keresztül – az erkélyre. Ez meg a családnak nem volt ínyére. Hát kint hagytam a lakótelepi ház folyosóján. Ellopták. Én meg mérgesen baktattam a házak között s megleltem, épp kezdték átfesteni… visszaloptam.

Bringázni kell, élhetünk lakásban, sajátban vagy albérletben, társasházban vagy önállóban, meg kell oldani kedvenc sporteszközünk tárolását. Csak ez a fránya helyzet, a közel 2 m-es hosszúság, a kormány min. 60 cm-es szélessége, ideális elhelyezési szempontból lehetetlen forma.

Fából készült ötletek arra, hogyan könnyítsük meg kerékpár-tárolási életünket:

Lépcső alját bevonhatjuk a bringák életébe, néhány csavar és bilincs, s máris rend van.

Érdemes kihasználni a szabad falfelületet, akinek van olyan, akár több bringát is aggathat így a szoba oldalára. A fa tartók külön bútorelemként, dizájn darabként értékelendők, esetenként további – könyv vagy egyéb csecsebecse elhelyezésére alkalmas – funkcióval.

Állítva is tárolhatunk, ha kellő méretű a szoba. Továbbra is azt gondolom, szükséges némi lazaság Anyuka, barátnő, feleség részéről ahhoz, hogy a hőn áhított kétkerekű a nappaliban élhessen.

Kültéri megoldások.

Van tároló helyiség, garázs? Örülj neki, mégiscsak jobb a helyzet. Ott is alkalmazható néhány itt jelzett ötlet vagy a mindenféle fém fali tartó, vagy támaszték.

Ne tárold sokat, használd ebben a csodálatos tavaszi időben minél többször!

 

(fotó: hiconsumption, anastasiagerali, emrenoblog, adafruit, pinterest, werd, jeffskierkadesigns)