Jump to content

Asztalszett matrjoska módra

2014. 03. 10. 10:05

Helytakarékos, praktikus az egymásba tolható lerakó-asztal alkalmazása a nappaliban. Tehetjük a fotel vagy a kanapé mellé, nem jelent gondot, ha betoppan egy csapatnyi barát, pillanatok alatt kész a snack-party terep.

Minek is nevezzem ezt a kis terekben igazán remek megoldást? Zsúrasztalnak kicsit ósdi a megnevezés, arról nem is beszélve, hogy a zsúr inkább a hangos gyereksereget és a bulit záró rumlit juttatja eszünkbe. Lerakó-asztal néven túl komolynak tűnik. Egymásba rakható, egymásba tolható asztal? Netán asztalszett.

Milyen jól használja az angolnyelv, egyszerűen nesting table, ebben minden benne van. Naná, hogy tetszik, főleg itt, rovatunkban.

Óriási ötlet a teljesen megegyező arányban, csak eltérő méretben készült bútorok alkalmazása. Mint gyerekként a matrjoska babákat rakhatjuk egymásba vagy gyönyörködhetünk bennünk egyenként. Létezik belőle fa, fém vagy a kettő kombinációja, készült acrylból és üveg felülettel, lehet szögletes, lekerekített, sima vagy mintás, találunk díszes lábakon állót és teljesen egyszerű formát, modern és klasszikus megjelenést. Nem jön szembe minden otthonban, kevés rajongója van. Pedig könnyen szállítható, spórol a hellyel, pillanatok alatt átrendezhető vele a szoba, sokféle megjelenése miatt minden enteriőrbe illő lehet. Ajánljuk megrögzött házigazdáknak, mert kedveljük a praktikus, a pillanatok alatt nagyobbítható-kisebbíthető megoldásokat.

Az egymásba tolható asztalféleségek nagyrabecsült darabja ez a csodálatos színes család.

Megalkotója az a Josef Albers, aki a ’20-as években Weimarban tanulta, majd tanította a korszak és stílusalkotó bauhaus elméletét és gyakorlatát, majd Moholy-Nagy Lászlóval vezette a dessaui művésziskolát. A bútor a stílus markáns jegyeit, a bauhaus dizájn forradalmi megjelenítéseit viseli magán, a funkcionális, letisztult formák, geometriai alakzatok mesteri alkalmazása, egyensúlyban tartása kevés szín mellett.

 

(fotó: potterybarn.com, serenaandlily.com, dotandbo.com, gpxgroup.com, ilovedesignerfurniture)