Jump to content

Térképet a falra!

2014. 02. 25. 08:00

Legalább annyira szeretünk utazni, mint az otthonunkat szépíteni. A kettő ötvözete egyenesen zseniális. Az utazás reggelén, kizökkenve a mindennapokból az embernek életre kel egy nevesincs összetett érzékszerve, amellyel egyszerre látunk-hallunk-ízlelünk-megérintünk-illatokat szívunk magunkba, szárnyalunk a helyi szokásokban, az ismeretlen kultúrában, s inspirál mindaz, amit észlelünk.

Rendszerint haza hozunk valamit. Itthon kirakjuk a polcra, felaggatjuk a falra, kipróbáljuk, megfőzzük. Addig is, míg várjuk legközelebbi elutazásunk indulásának időpontját nézzünk be a legnagyobb hazai turisztikai vásárra. (Hungexpo, 2014. február 27-március 2). A közelgő Utazás kiállításra ellátogatók ezúttal nagyra becsült díszvendégekkel, Tunéziával, Péccsel és a Matyófölddel ismerkedhetnek meg közelebbről.

Lehet, hogy ma nem utazol, csempészd hát be az egész világot az otthonodba! Nem kell hozzá más, mint szabad falfelület és térkép mintájú tapéta, megtalálod a nagyobb tapétaüzletek kínálatában. Színesben vagy fekete-fehérben, domborzati vagy ország térképként, pusztán az országok nevének vagy zászlójának feltüntetésével, csillogó villogó vagy régiesített formában. Az egyedi dekoráció mindig különlegessé teszi az enteriőrt. Legyen a Te otthonod is különleges!

 

 

Az alábbi hatást elérheted különböző térképek falra ragasztásával.

 

Az sem baj, ha elrugaszkodunk a valóságtól. Legyen nyitott a világra már kiskorától a gyerek! Elkészítheted magad is az alábbi térképet. Gyerekszobában bohókás hangulatot teremtenek a színes, mintás maradék tapétából kivágott földrészek.

 

Fotók: pinterest.com, aliexpress.com, wallfactor.co.uk, cooledeko.de