Olvasszunk fel csokit (a legjobb egy jó minőségű étcsokoládé) és öntsük szív alakú jégkocka tartóba, könnyebb a dolgunk, ha szilikonos. Előrelátók beszerezhetnek csoki formát is. Nincs otthon csoki? Akkor edényben forralt víz feletti gőzben, fém tálban kezdjünk el keverni vajat kis tejjel, cukorral és kakaóporral.
Készíthetünk díszített csokidarabkákat. Öntsük a tepsibe helyezett sütőpapírra a felolvasztott csokit, elsimítás után szórjunk rá tortadíszítő dekor szíveket, gyöngyöket, majd a hűtőben rövid idő után megdermesztett csokit a sütőpapíron felvághatjuk vagy szabálytalan alakra törhetjük.
A maradék felolvasztott csokit egy zacskóba önthetjük, annak sarkát levágva „írókázhatunk” sütőpapírra szíveket (ez elkészíthető tortadíszítő dekortollal is).
Ugye milyen egyszerű?
(Kép: sweetcarolinescooking.com, www.pinterest.com)