A csicseriborsótól és a paszternáktól a leves sűrű és krémes textúrájú. A gyerekek is szeretni fogják a paszternák édeskés íze miatt, ráadásul jókora zöldségadag minden egyes tányér leves.
Hozzávalók: (6 személyre)
- 2 evőkanál vaj
- 3 vöröshagyma félbe vágva és vékonyra szeletelve
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 csésze száraz fehérbor
- 3 nagy paszternák apróra vágva
- 5 csésze csirke vagy zöldségalaplé
- 2 csésze főtt vagy konzerv csicseriborsó
- ¼ csésze tejszín vagy natúr joghurt
- friss kakukkfű a díszítéshez
Egy nagy fazékba olvasszuk meg a vajat alacsony lángon. Adja hozzá a hagymát és a cukrot, pirítsuk 10 percig. Adjuk hozzá a bort és a paszternákot, majd lefedve pároljuk 20 percig, vagy amíg a hagyma és a paszternák megpuhul. Öntsük hozzá az alaplevet és forraljuk fel. Csökkentsük a hőt és pároljuk 10 percig, majd keverjük hozzá a csicseriborsót. Ízlés szerint sózzuk, végül botmixerrel turmixoljuk simára. Tálaljuk tejszínnel vagy joghurttal és díszítsük egy kis kakukkfűvel.
Forrás: www.henryhappened.com