Sok mindent átgondolunk, eltervezünk, megfogadunk az év első napjaiban, amit szeretnénk megvalósítani az előttünk álló több mint 300 napban. Ezek között szerepelnek többek között az étkezéssel kapcsolatos terveink is. Most elsősorban nem a különböző diétákra gondolok, sokkal inkább a nap egyik legfontosabb étkezésére, a reggelire. Sokszor elhanyagoljuk, pedig kellő tervezéssel nemcsak változatos, de egészséges és finom falatokkal indíthatjuk a napot, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos. Ehhez mutatunk most egy látványban sem utolsó receptet.
Könnyen elkészíthető, vörös áfonya helyett kerülhet bele áfonya, málna, de akár aszalt vörös áfonya is. Éppúgy készül, mint friss áfonyával, csupán érdemes a cukormennyiséget a felére csökkenteni.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 2 csésze friss vörös áfonya
- ¼ csésze narancslé
- ½ csésze barna cukor
- ½ teáskanál vanília kivonat
- 1 csésze zabpehely vagy natúr müzli
- ⅓ csésze apróra vágott mandula
- ⅓ csésze kókuszpehely
- 240 g görög joghurt
Tegyük az áfonyát, a narancslét, a barna cukrot és a vanília kivonatot egy lábasba és közepes hőfokon főzzük, időnként kevergessük addig, amíg az áfonya szemek kezdenek szétnyílni (kb. 5 perc). Ezután öntsük át egy tálba és hagyjuk kihűlni (előző este is elkészíthető, így akkor csak az összeállítás marad reggelre).
Egy tálban keverjük össze a müzlit, az apróra vágott mandulát és a kókuszpelyhet. Készítsük magunk mellé az áfonya kompótot, a granola keveréket és a joghurtot. Rétegezzük a hozzávalókat poharakba a joghurttal kezdve, majd az áfonya kompót, végül granola sorrendben. Azonnal tálaljuk.
Forrás: www.henryhappened.com