Jump to content

Ajándékcsomagolás egy papírból hatféleképp

2013. 12. 17. 06:00

A boltokban roskadozó színes csomagolópapírok a legkézenfekvőbb választásnak bizonyulnak az ajándékok csomagolásához, hiszen színesek, mintásak, túl nagy fejtörést nem okoznak. Pedig a kellő gondossággal válogatott és/vagy készített ajándékoknak a csomagolására is érdemes egy kis figyelmet szentelni. Mutatunk ehhez néhány egyszerű ötletet.

Nincs is annál szebb és sokszor nehezebb feladat, mint szeretteinknek megtalálni a „tökéletes” ajándékot, amire vágyhatnak, aminek örülni fognak. Ha megtaláltuk, azzal a dolgunk még korántsem ért véget, hiszen el kell rejteni a kíváncsiskodó szempárok elől, és még be is kell csomagolni. Ha már annyi energiát és ötletet fektetünk egy-egy ajándék beszerzésébe, kivitelezésébe, akkor az se legyen utolsó szempont, hogy mibe csomagoljuk. Nem kell különösebb kézügyességgel rendelkezni, és nem is kellenek feltétlen a díszes, csillogó, csörgő-zörgő papírok, tasakok, csupán egy egyszerű papír és néhány remek ötlet, amivel egyedi módon csomagolhatjuk ajándékaink.

(Ha menet közben fogyna el csomagolópapírunk, akkor is jól jöhetnek ezek az ötletek.)

Rénszarvasok

Nem csak a legkisebbek kedvence lesz ez a vidám rénszarvas csapat. Színes ujjlenyomat és pompom orr kell hozzá, hogy ajándékunknak már a csomagolása is szerethető legyen. Vágjuk megfelelő méretűre a barna vagy fehér csomagoló papírt, mártsuk ujjainkat különböző színű ujjfestékbe, ezzel készítsük el a rénszarvasok fejét. Ha megszáradt a festék, fekete filccel rajzoljuk meg a szemeket és az agancsokat. Csomagoljuk be az ajándékot, majd ragasszuk fel a piros pompom orrokat és egy egyszerű zsineggel kössük át.

via

Rajzolt minták

Ha van kedvünk, akár magunk is megrajzolhatjuk a csomagolóra a mintákat. Ehhez előbb érdemes egy papíron kivitelezni a különböző karácsonyi mintákat, mint csillag, gömb, angyal, rénszarvas, csengő…

via

Dekortapasz

A dekortapaszokból tépkedett kisebb-nagyobb darabokból különböző alakzatokat is ragaszthatunk egy sima csomagolópapírra.

via

Tortacsipke

A fehér papír tortacsipke tökéletesen passzol egy natúr csomagolóhoz, akár úgy, hogy kivágjuk a közepét és az ajándék széléhez illesszük, akár pedig csak egyszerűen középre helyezve.

via

Variációk egy témára

Különböző elemekkel variálhatjuk a csomagolást, mint pöttyözés, matrica, dekortapasz, hópehely, dekorzsineg, vagy akár mindezt egyszerre. Még a papírt is össze lehet gyűrni csomagolás előtt. A matrica és a hópehely sablonja letölthető itt.

via

Matrica és dekorzsineg

Hasonlóképp letölthető matrica és dekorzsineg szükséges ehhez a csomagoláshoz, csupán jóval egyszerűbb, letisztultabb a végeredmény. A dekorzsineggel kössük át a becsomagolt ajándékot, majd matricával rögzítsük.

via