Jump to content

Gyönyörű dekoráció narancshéj füzérrel

2013. 12. 11. 14:45

A rohanó mindennapok menetrendjébe karácsony közeledtével sokkal több mindennek kell beleférnie, mint általában. Az ajándékok, az ünnepi menü, karácsonyi díszbe öltöztetett otthon… Ez utóbbihoz mutatunk most egy káprázatos ünnepi dekorációt, amihez igazán nincs sok időre szükség, viszont annál inkább egy sétára a természetben (ha esetleg nem lenne otthon toboz az őszi gyűjtésekből) és néhány narancs elfogyasztására.

Az ünnepek hihetetlen sebességgel közelednek. Nincs is jobb dolog ilyenkor, mint amikor egy hosszú, fárasztó nap után hazamegyünk, és a feldíszített otthon melegsége pillanatok alatt képes lemerült elemeinket feltölteni. Nem kell hozzá sok minden, csupán néhány személyes készítésű dekoráció a készen vásároltak mellett, gyertyafény és egy forró ital a kézbe. A személyes dekoráció készítésére legtöbbször idő hiányára panaszkodunk, pedig csak egy igazán egyszerű ötlet kell. Mindössze 5 lépés és csupán néhány alapanyag kell ehhez a szemet gyönyörködtető tálka elkészítéséhez. Illatozni fog a fenyőtől, fahéjtól és a narancstól. Amúgy is szükségünk van vitaminokra, és erre az egyik legjobb forrás a téli szezonban a narancs és a mandarin. Ha már úgy is esszük, a héját miért ne használnánk fel valami szép dekorációra?

Szükséges hozzá:

  • toboz
  • fenyőág
  • narancs vagy mandarin héj
  • kis csillag formájú tésztakiszúró
  • madzag
  • mézeskalács
  • fahéjrúd

A narancs héjából szúrjuk ki a kis csillagokat, majd pálcikával készítsünk rá lyukat. Hagyjuk a csillagokat 1-2 napig szobahőmérsékleten megszáradni, vagy szárítsuk meg pár óra alatt alacsony hőfokon sütőben, résnyire nyitott ajtóval. (A mandarin héja vékonyabb, így az gyorsabban kiszárad.) Ha a csillagok elkészültek, lehet felfűzni őket sorra, olyan 1 cm távolságra egymástól. Egy tálba tegyük a tobozokat, szúrjunk közé fenyőágakat, jól mutat még néhány fahéjrúd és mézeskalács is. Legvégül helyezzük rá a narancshéj füzérünket.

Ha belejönnénk a csillagok gyártásába, készülhet hosszabb füzér is, amivel díszíthetjük a karácsonyfát is.

Forrás: spoonsandroses.blogspot.hu