Az ünnepek hihetetlen sebességgel közelednek. Nincs is jobb dolog ilyenkor, mint amikor egy hosszú, fárasztó nap után hazamegyünk, és a feldíszített otthon melegsége pillanatok alatt képes lemerült elemeinket feltölteni. Nem kell hozzá sok minden, csupán néhány személyes készítésű dekoráció a készen vásároltak mellett, gyertyafény és egy forró ital a kézbe. A személyes dekoráció készítésére legtöbbször idő hiányára panaszkodunk, pedig csak egy igazán egyszerű ötlet kell. Mindössze 5 lépés és csupán néhány alapanyag kell ehhez a szemet gyönyörködtető tálka elkészítéséhez. Illatozni fog a fenyőtől, fahéjtól és a narancstól. Amúgy is szükségünk van vitaminokra, és erre az egyik legjobb forrás a téli szezonban a narancs és a mandarin. Ha már úgy is esszük, a héját miért ne használnánk fel valami szép dekorációra?
Szükséges hozzá:
- toboz
- fenyőág
- narancs vagy mandarin héj
- kis csillag formájú tésztakiszúró
- madzag
- mézeskalács
- fahéjrúd
A narancs héjából szúrjuk ki a kis csillagokat, majd pálcikával készítsünk rá lyukat. Hagyjuk a csillagokat 1-2 napig szobahőmérsékleten megszáradni, vagy szárítsuk meg pár óra alatt alacsony hőfokon sütőben, résnyire nyitott ajtóval. (A mandarin héja vékonyabb, így az gyorsabban kiszárad.) Ha a csillagok elkészültek, lehet felfűzni őket sorra, olyan 1 cm távolságra egymástól. Egy tálba tegyük a tobozokat, szúrjunk közé fenyőágakat, jól mutat még néhány fahéjrúd és mézeskalács is. Legvégül helyezzük rá a narancshéj füzérünket.
Ha belejönnénk a csillagok gyártásába, készülhet hosszabb füzér is, amivel díszíthetjük a karácsonyfát is.
Forrás: spoonsandroses.blogspot.hu