Jump to content

Fakanalak nem csak főzéshez

2013. 11. 19. 10:30

Minden konyha alapfelszereltségéhez tartoznak a fakanalak is. De nem csak keverni, kavarni lehet ezzel az egyszerű fadarabbal, hanem a gyerekek fantáziavilágának megmozgatásához is remek alapként szolgálnak. Elő a színesekkel, készüljenek a különböző figurák, és már kezdődhet is a játék.

A fakanálnak nemcsak a konyhában, hanem némi átalakítás után a gyerekszobában is éppúgy helye lehet. A bekucorgós téli napokon egyszerűen csak vegyünk elő néhányat, rajzoljunk vagy fessünk rájuk különböző arcokat, már ez is önmagában jó móka. Bármilyen figurát megformázhatunk, legyen az akár állat, kedvenc mesénk szereplői, jópofa fakanálfejek vagy kedves babák. Eddig volt az alkotás, a játék maga csak ezután kezdődik, amikor a kész fakanalak a gyerekek kezében életre kelnek, hiszen a színes képzelőerővel bíró lurkók a történet fonalát könnyedén a figurák köré fogják szőni.

Még a karácsonyi készülődéshez is jól jöhetnek a fakanalak, készülhetnek kedves hóemberek, Télapók és Rudolfok, vagy az ajándékok csomagolását is feldobhatjuk vele.

Mutatunk 12 kedves ötletet, hogy ti is kedvet kapjatok a fakanalak alkotásához.

Képek forrása: pinterest.com