A reggeli készülődés közepette, vagy egy fárasztó nap után is jól tud esni néhány finom falat, amihez ráadásul nem kell nagy előkészület, hosszas főzőcskézés, csupán egy kis keverés-kavarás. Hidegen vagy melegen is tálalható, a különféle ízesítésekről már nem is beszélve. Sok lehetőséget rejt magában a zabpehely-tej párosa, ami már magában is édeskés, így külön édesíteni nem feltétlenül szükséges. A tejet le is lehet cserélni joghurtra, ahogy épp kedvünk tartja. A szezon adta finom ízeket kihasználva jöjjön most 3 őszi finomság.
Kezdjük az alap recepttel.
Hozzávalók:
- ½ csésze zabpehely
- ½ csésze kókusztej
Lehet sima tejjel is készíteni, de vaníliás tejjel is nagyon finom. Annyi a teendő, hogy a tejet és a zabpelyhet össze kell keverni, majd lehet hozzá adni a különböző keverékeket. Ha melegen szeretnéd, vagy puhán a zabpelyhet, csak tedd mikróba 1-2 percre, (vigyázz, nehogy kifusson), és csak ezután keverd hozzá a különböző ízeket.
Sütőtökös zabpehely dióval
Az alap zabpehelyhez keverj 2 evőkanál sütőtökpürét, 1 evőkanál apróra vágott diót és ½ kávéskanál mézeskalács fűszerkeveréket.
Zabpehely vörösáfonyával, mandulával és étcsokoládéval
Az alap zabpehelyhez adj ¼ csésze aszalt vörösáfonyát, 1 evőkanál apróra vágott étcsokoládét és 1 evőkanál mandulát.
Fűszeres-almás zabpehely
Az alap zabpelyhet ízesítsd fél csésze fahéjas almaszósszal.