Jump to content

15 különleges őszi dekoráció

2013. 10. 03. 06:00

Az ősz rengeteg kincset tartogat a figyelmes szempárok számára. Járjátok fürkészve a természetet, és mutatjuk, miket készíthettek az összegyűjtött termésekből, ágakból, virágokból, tökökből… Inspirációként itt van néhány egyszerű ötlet, amitől otthonotokat is belengi majd az ősz hangulata.

Itt van az ősz, itt van újra… A levegő éjjel már csípősen hideg, napközben pedig még kellemes. A levelek nagy része különböző színekben pompázik, esténként pedig takaróra, meleg italra és egy könyvre vágyunk leginkább… Miután az ősz már ennyire körülvesz bennünket, tegyünk róla, hogy a magunk kis környezetét is elvarázsoljuk az ősz megannyi szépségével. Íme néhány egyszerű ötlet, hogy töltsük meg otthonunk az ősz színeivel és kincseivel.

Elegáns őszi dekoráció

Most nem egy tortát, hanem magát az őszt kínáljuk ezen a csodás tortaállványon. Díszítésképp bármi használható, ami az őszt jelképezi. Ezt a tálat tökök, diók, bogyók és levelek színesítik.

 

Őszi polclakó

Az ősz a polcon, vagy akár az ablakpárkányon is megjelenhet különböző üvegekbe színes bogyós ágakkal megtöltve. Apró fehér tökökkel fokozhatjuk a hatást.

 

Őszi gyümölcsös kosár

Ez a színes és virágzó gyümölcsös kosár gyönyörű látványt nyújt. Gyűjtsünk hozzá makkokat, és egy sűrű szövésű kosarat kívülről ragasszunk tele a makkokkal. Ezután a kosár belsejét béleljük ki fóliával, és tegyünk bele tűzőhabot. Jöhet jó néhány gyümölcs, majd szúrjunk közé a habba virágokat, bogyós ágakat, leveleket…

 

Földgömb tál

A nem használt földgömböt vágjuk félbe, tegyük egy gyertyatartóra. A többit pedig nem kell tervezni, csak beletenni az összegyűjtött kincseket: toboz, makk, gesztenye, bogyós ágak…, és már kész is a tökéletes őszi kompozíció.

 

Őszi levelek

Egy üveg váza, sok színes ág falevelekkel, egy kis víz, ennyi kell ehhez a színes „őszidéziő” dekorációhoz.

 

Sütőtök váza

Ősszel is válogathatunk a színes virágok között, amiket egy apró csavarral most ne vázába, hanem sütőtökbe tegyünk. Néhány bogyós ággal.

 

Tál az ősz terméseivel

Ez is rendkívül egyszerű és látványos megoldás. Hagyma, dió, körte, tök és egyéb őszi termés megfér egymás mellett egy szőtt kosárban vagy tálba.

 

Kék és vörös játéka

Lenyűgöző kontrasztot ad ez a tűz-és jég ihlette asztaldísz. Kék vázába, pohárba, tálalóba tegyünk piros levelekkel tarkított ágakat.

 

Káposzta kompozíció

Egy tál, benne egy fej lila káposzta, aminek a közepét vágjuk és tegyünk bele egy darab tűzőhabot vagy egy kis üvegbe vizet. Ebbe kerülhetnek virágok, mint például bazsarózsa, rózsa, dália, a káposzta köré pedig articsóka, virágzó kelkáposzta vagy göndör saláta. Köré poharak, amiket káposzta levelekkel tekerjünk körbe. A pohárba víz és egy-egy úszó teamécses.

 

Ősz üvegbúrába zárva

Egyszerűen csodálatos! Egy cseréptálba tegyünk dísztököket, egy tölgyfaágat levelekkel (lehet bármilyen), majd fedjük be üvegbúrával.

 

Dugók és gyertya

Rusztikus és hangulatos, pedig csak egy üveg tál, jó néhány parafadugó (csak időben el kell kezdeni gyűjteni és nem kidobni), középen pedig egy gyertya.

 

Fehér tökkoszorú

Fehér sütőtök és pisztácia az alapja ennek a koszorúnak, amiket egy koszorúalapra ragasszunk fel. A pisztáciával be tudjuk fedni a tökök közti réseket. Közepébe egy nagy fehér gyertya kerül. Narancssárga tökkel is elkészíthető, narancssárga bogyókkal és narancssárga gyertyával.

 

Sütőtök váza virágokkal

Ünnepi dekorációnak is megállja a helyét az asztalon. Ehhez kanalazzuk ki a tök belsejét, töltsük meg liliommal, krizantémmal és különböző bogyókkal. Köré tegyünk színes leveleket, őszi gyümölcsöket, hogy teljes legyen a szezonális jelleg.

 

Makkvirágok

Ahhoz, hogy ezeket az aranyos virágokat elkészítsük, szükségünk lesz drótra és jó sok makk sipkára. Először fúrjunk egy lyukat a makk aljába, oda illesszük bele a drótot, ez lesz a virág szára. Ragasztópisztoly segítségével ragasszuk a sityakokat a makkhoz. Öt sapka kell egy makkhoz.

 

Termések és tálak

Különböző magasságú tálak, különböző termések, mint dió, toboz, gesztenye, stb. Csak annyi a dolog, hogy mindegyik tálba egyféle termést pakoljunk.

Forrás: bhg.com