Jump to content

Quinoa kása áfonyával és mandulával

2013. 09. 25. 14:15

Kezdjük a napot egy tápláló finomsággal: guinoa tejben megfőzve, friss áfonyával és szeletelt mandulával megszórva.

A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, amit az inkák szent ételnek tartottak. Magja kicsi, köleshez hasonló méretű. Magas tápértéke mellett fehérjében és rostban is gazdag, valamint található benne B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas. Könnyen emészthető és nem tartalmaz glutént! Gyorsan megfő, és épp úgy készíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből szoktunk.

A quinoa reggelire is fogyasztható tejben megfőzve, erre mutatunk egy példát - mézzel édesítve, áfonyával és szeletelt mandulával megszórva tökéletes napindító! Ha előző este megfőzöd a guinoát, akkor reggel már csak annyi a dolgod, hogy összekeverd egy kis tálban az összes hozzávalót.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 csésze tej
  • ½ teáskanál fahéj
  • 1 rúd vanília
  • 2 csésze főtt quinoa
  • 1 csésze áfonya
  • ¼ csésze szeletelt mandula
  • 1 evőkanál méz

Egy tálban habverővel keverjük össze a tejet, fahéjat és a vanília magokat. Adjuk hozzá a főtt quinoát és ízlés szerint mézet, majd osszuk szét müzlis tálakba. A tetejét szórjuk meg friss áfonyával és szeletelt mandulával.

Forrás