Jump to content

Fügesaláta sonkával és sajttal

2013. 08. 16. 15:30

Egy tökéletes nyárvégi saláta hozzávalói: puha sajt, édes füge és sós sonka egy kis rukkolával körítve, balzamos- olívaolajos öntettel leöntve.

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál fügekompót vagy lekvár
  • 8 szelet sonka
  • 1 csomag rukkola
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 250 g mozzarella
  • 2 csésze friss füge

Keverjük össze a fügekompótot 1 evőkanál vízzel egy kis lábasban, közepes lángon melegítsük pár percig. Helyezzünk a sonka szeleteket egy nagyobb lapos tányérra. A rukkolát tegyük egy tálba, locsoljunk rá az olívaolaj és balzsamecet keveréket. Keverjük össze, majd mehet a sonkára. Óvatosan szeleteljük fel a mozzarellát, a szeleteket tehetjük is a salátára. A friss fügét vágjuk négyfelé, ez is mehet a salátára. Végül a meleg fügekompóttal locsoljuk meg.

Forrás: www.justataste.com