Jump to content

10 ötlet, hogyan lesz papírtányérból látványos asztali dekoráció

2013. 08. 06. 17:00

Nemcsak azért praktikus a papírtányér, mert megúszhatjuk vele a mosogatást, de még a dekorációt is kihozhatjuk belőle. Íme néhány ötlet útmutató képekkel, amikor a papírtányér lesz egy személyben a tányér, szalvétagyűrű, tálaló, tálca, az asztali és a háttér dekoráció is.

Nem kell feltétlen a legkedvesebb és legféltettebb étkészletet használni egy kerti összejövetel alkalmával, ilyenkor megteszi a nem túl dekoratív, de annál hasznosabb papírtányér is. Ha pedig sok-sok apró vendéget látunk vendégül, akkor a tálalóasztalon elhelyezve is kifejezetten praktikus. Ne csak törhetetlen, mosogatástól megkímélő tulajdonságai miatt használjuk, hanem sokoldalúan felhasználhatjuk dekorációként is. Mutatjuk hogyan.

Desszertes tálaló

A kisebb aprósütemények, kekszek, cukorkák tálalására remekül használható, ami csupán néhány lépésből megvalósítható. Szükségünk lesz egy szögletes és kerek, valamint két fehér tányérra. A fehérekből hajtsunk kúpot, majd helyezzük egymásba. A szögletes és kerek tányérokon középen vágjunk egy kisebb és egy valamivel nagyobb lyukat. A szögletesre nagyobbat, a kerekre kisebbet. A kúpra helyezzük előbb a szögletes, majd a kerek tányért.

 

Virágos szalvétagyűrű

Egy fehér tányérra rajzoljunk 4 virágmintát, legyenek egyre kisebbek. Vágjuk ki, a szirmok végeit ceruzával pödörjük meg, majd ragasszuk egymásba a virágokat.

 

Tányér dekor

A papírtányért is könnyedén színesebbé varázsolhatjuk akár a karácsonyi boa, akár dekortapasz segítségével.

 

Fogpiszkáló virágok

Ehhez vágjunk egy nagyobb és egy kisebb szirmot, ami közé helyezzük a fogpiszkálót és így ragasszuk össze. Bármilyen színnel készülhet, muffinba szúrva remekül fog mutatni.

 

Gyertyatartó

Vágjunk félbe egy fehér papírtányért, aminek a barázdás szélét is nyisszantsuk le. Válasszunk egy mintát, azt vágjuk ki a félkör közepéről, majd hajtsuk be a két szélét, ragasszuk össze és tegyünk egy LED mécsest a közepére.

 

Tálkák

Rajzoljunk egy négyzetet a papírtányérra, négy sarkát vágjuk be, hajtsuk fel, majd gémkapocssal fogjuk össze. Dekortapasszal ragasszuk körbe, majd levehetjük a kapcsokat és tehetjük bele a különböző finomságokat.

 

Rózsás tálca

Rajzoljunk spirált a tányérokra, majd vágjuk ki, ragasszuk össze és egymásba, majd a tányérra.

 

Kellékek fotózáshoz

Egy rögtönzött fotózás vicces és szórakoztató kellékei lehetnek a kézzel rajzolt vagy sablon alapján kivágott bajszok, szemüvegek…

 

Papír girland

A maradék papírtányérokból girlandot készíthetünk.

 

Háttér

Tálalóasztalhoz háttér dekoráció egymás mellé ragasztott papírtányérokból. A fényképeken is jól fog mutatni, ha a csupasz fehér falat feldobjuk kissé.

Forrás: www.brit.co