Jump to content

3 frissítő limonádé nyáresti kerti partikhoz

2013. 07. 16. 15:30

A limonádé ideális frissítő forró nyári napokon. Citrom, cukor és néhány szál menta felhasználásával könnyedén elkészíthető. Most olyan cukor és citrom alapú frissítő recepteket mutatunk, melyeket „megfűszereztünk” levendulával, görögdinnyével és ananásszal.

Levendula

Hozzávalók:

  • 1 citrom leve
  • 250 g cukor
  • 3 evőkanál szárított levendula
  • 1,2 l ásványvíz

A cukrot tegyük egy lábasba, öntsünk rá 2,5 dl vizet és forraljuk fel. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a levendulát és a citrom levét. Hagyjuk kihűlni. Szűrjük le a szirupot egy kancsóba és öntsünk hozzá ízlés szerint vizet. Ha nem használjuk fel az összes szirupot azonnal, hűtőben 2 hétig tárolhatjuk.

 

Görögdinnye és eper

Hozzávalók:

  • 250 g eper
  • ½ görögdinnye (1,3 kg)
  • 2 lime leve
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 2,5 dl ásványvíz
  • jég

Az epret vágjuk félbe, a dinnyét kockázzuk fel és magozzuk ki (ekkorra kb. 650 g marad). Pürésítsük a gyümölcsöket a lime levével és a cukorral együtt. Öntsük kancsóba, tegyünk bele jeget, vizet és már tálalhatjuk is.

 

Gyömbér és ananász

Hozzávalók:

  • 10 g gyömbér
  • 250 ml ananászlé
  • ½ citrom leve
  • 1 evőkanál barna cukor
  • szerecsendió
  • jég
  • esetleg ananász szeletek a díszítéshez

Hámozzuk meg a gyömbért és reszeljük le. Az ananászlét, a fél citrom levét, cukor és a gyömbért keverjük össze, reszeljünk rá kevés szerecsendiót. Ízlés szerint öntsünk hozzá vizet és adjunk hozzá jeget. A poharakat díszíthetjük nyársra húzott ananász szeletekkel.