Ahol iskolás korú gyermek van, abban a családban a szeptember egyet jelent az iskolakezdéssel és annak megannyi aspektusával. Beleértve a reggeli, tízórai elkészítésével. Minden szülő egészséges és tápláló finomsággal szeretné ellátni iskolás csemetéjét, hogy az odakészített elemózsia tényleg elfogyjon.
A saját készítésű szendvicskrémek nemcsak finomak és egészségesek, de teljes kontrollt biztosítanak a felhasznált alapanyagok felett, hiszen tudjuk, hogy mit használunk fel ahhoz. Ez különösen fontos, ha azt szeretnénk, hogy elkerüljük a mesterséges adalékanyagokat, tartósítószereket. A saját szendvicskrémekkel biztosak lehetünk abban, hogy friss, természetes és egészséges alapanyagokat használunk,.
Az otthon elkészített szendvicskrémek nemcsak a válogatós gyerekek számára szuper étel, hanem az egész család számára élvezetes lehet. Ráadásul nagyon jól variálhatók, így érdemes többet is kipróbálni. Arról nem is beszélve, hogy kisebb pénzből is kihozható egy-egy ízletes szendvicskrém, mint amit a boltban megvásárolhatunk.
Hozunk 3 remek kencét, amivel feldobhatóvá válnak a reggelek, a dolgos mindennapok.
Csirkés szendvicskrém avokádóval
Az elkészítéséhez szükségünk lesz 1 avokádóra, 10 dkg főtt vagy sült csirkemellre, 1 evőkanál natúr joghurtra, kis citromlére, ízlés szerinti sóra és borsra.
A kettévágott avokádó húsát kanalazzuk ki egy tálba és mehet hozzá a darabolt csirkehús. Ehhez adjuk hozzá a sót, borsot, a citromlevet, valamint a joghurtot. Botmixerrel pépesítsük, hogy kellemes krémállagú legyen és már kész is az egészséges zsírokban és fehérjében gazdag szendvicskrém.
Almás szendvicskrém dióval
Ha a gyerkőc szereti a gyümölcsöket, akkor ez a kence elnyeri a tetszését minden bizonnyal. Ehhez szükségünk lesz 1 nagyobb almára, 5 dkg darát dióra, 10 dkg natúr krémsajtra, egy csipet fahéjra és 1 teáskanálnyi mézre. A héjától megtisztított és lereszelt almához mehet a darált dió, majd a krémsajt. Adjuk hozzá a mézet és a fahéjat és már kész is. Igazán egyszerű, de nagyszerű, ami ebből a pár hozzávalóból kihozható, ráadásul tele van rosttal, zsírokkal.
Zöldséges túrókrém
A túró sokoldalú alapanyagunk és a kencénk alapja is lehet. A túrókrémhez nem meglepően szükségünk lesz 15 dkg túróra, 1 sárgarépára, 1 kisebb piros paprikára, kevés metélőhagymára, 1 kanál natúr joghurtra és sóra, borsra.
Az elkészítés során a túróhoz adjuk hozzá a joghurtot és villa segítségével törjük össze, hogy krémes állagúvá váljon. Mehet hozzá a lereszelt sárgarépa és az apróra vágott piros paprika és metélőhagyma, valamint a só és bors. Már csak össze kell keverni és fogyasztható is. Ez a magas rost- és fehérjetartalmú krém vitaminokkal is erősíti a gyermekek és az egész család szervezetét.