Jump to content

Szervezz fergeteges bulit csemetédnek!

2022. 11. 24. 19:00

Maradandó emléket szeretnél adni a gyermeked számára születésnapjára? Egy fergeteges buli biztosan emlékezetessé teszi. Csakhogy ebben a gazdasági helyzetben a pénz is számít.

Azt hiszem a legtöbb magyar család nevében írom azt, hogy manapság nagyon meg kell gondolni, mire adunk ki pénzt. Gyerkőceink nem tehetnek arról, ami a világban épp zajlik, ami megnehezíti az életünket. Nekik a legjobbat szeretnénk. Egy szülinap pedig nagyon is fontos a csemeték életében.

Nem szükséges drága ajándék, vagy a mértéktelen kiadásba átcsapó szülinapi felhajtás, de egy jól megszervezett is kigondolt szülinapi buli olyan hangulatot adhat az ünnepeltnek és a meghívottaknak is, amelytől igazán különlegessé válhat az a nap.

Szülinapi zsúrt szervezni nem egyszerű. Pláne nem úgy, hogy mindenki számára megfeleljen az az alkalom. A legfontosabb szem előtt tartani a születésnapját ünneplő gyermeket, hiszen az az ő napja, és neki szeretnénk kedvezni. Vagyis fontos figyelembe venni a személyiségét, azt, hogy mit kedvel.

A mai gazdasági helyzetben az otthonra szervezett zsúr a legideálisabb, legalábbis, ha a bérleti díjat szeretnénk megspórolni. Mit ér a zsúr meghívottak nélkül? Természetesen semmit, vagyis alaposan és körültekintően kell megválasztani azt a csapatot, akit gyermekünk buliján szeretnénk látni. Számolni szükséges azzal, hogy nem mindenki tud megjelenni, ezért már időben készítsük el a meghívókat. Jóval az időpont előtt, lehetőleg személyesen adjuk át a meghívót, amely lehet vásárolt, de még személyesebb és megszólítóbb, ha saját kézzel készített.

Egy buli válhat kaotikussá, unalmassá is, de ezek mindegyikét szeretnénk elkerülni. Ne csak az ünnepi dekorációra szánjunk időt – amely ugyancsak lehet saját készítésű és vásárolt is -, hanem a programokra is. Azaz lehet, hogy szükség lesz a gyerekek irányítására, ha nem találnák fel magukat vagy ha eluralkodni készülne a zűrzavar.

A kézműveskedés, az ügyességi játékok, a tánc, bármi szóba jöhet, amely leköti a gyerekek figyelmét. Jó idő esetén akár a kerti játékok is szóba jöhetnek, de mindenképp szükség van felnőttek segítségére is, hogy a ránk bízott gyereksereggel boldogulni tudjunk. Ha a meghívott csemeték szüleit is vendégül látjuk, az a szülők számára is kikapcsolódás lehet, azonban arról is gondoskodjunk, hogy nekik is gondoskodjunk egy olyan sarokról, ahová el tudnak húzódni falatozni, beszélgetni.

Az sem mindegy, hogy milyen finomságokkal készülünk. Az internet hatalmas tárháza segít abban, hogy ötletes finomságokkal kínálhassuk meg az érkező vendégsereget. Mindenképp gyerekbarát fogásokban kell gondolkodni.

A fő szempont, hogy az ünnepelt jól érezze magát, de mindenképp úgy marad kellemes élménnyé egy ilyen buli, ha a vendégek is hasonlóan vélekednek az alkalomról.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)