Jump to content

Készülj a húsvétra csodás tojásokkal!

2022. 04. 05. 19:00

Úgy érzed, hogy megragadtál a pálcikaember rajzolási technikánál és semmi másra nem vagy képes? Akkor bizonyára a húsvéti tojásfestést sem érzed a magadénak.

A fejedben összeáll a kreativitást igénylő feladat, de a megvalósításban már sokkal gyengébbnek bizonyulsz? Közeledik húsvét, amelynek egyik kedvelt hagyománya a hímes tojás festése. Nos, erre már számos megoldás létezik, amelyhez túlzottan nagy kézügyesség sem szükséges, mégis a produktum csodás lehet. Nyugodtan vágj bele és gyerekek számára is legalább olyan élvezetes és látványos megoldást kínálnak ezek a technikák.

 

Nyomdázz!

A legjobb ebben a technikában, hogy szinte alig szükséges a tojáson és a festéken kívül valami. Tépj újságpapírból, papírzsebkendőből, szalvétából kisebb darabokat és különböző, igény szerinti színű festékbe mártsd bele. Ezután már csak annyi a teendőd, hogy főtt tojás héjára rányomogatod az anyagot különböző erőséggel és mozdulatokkal. Nemcsak színes tojásokat kapsz, de garantáltan nem lesz egyforma egyik sem.

Tojásnyuszi

Ebben a verzióban az a jó, hogy tojás és nyuszi egyben van. A nyers tojást megszabadítod a belsejétől, vagyis kifújod. A tojáshéj alsó felét tetszés szerinti festékbe mártod és hagyod megszáradni. Ez lesz a nyuszi teste. Amint ez megtörtént már csak filcet kell ragadnod és kedves nyuszipofit rajzolni a felső részre. Rajzolj füleket, szemeket, orrot és akár nagy fogakat is.

Körömlakkos

Ha van megunt és beszáradt körömlakkod, de még fel szeretnéd használni, akkor hígítsd fel. Egy tálba önts némi vizet és cseppents a kívánt körömlakkokból néhány cseppet. Igen, használj nyugodtan több színt. Egy hurkapálcával vagy fogpiszkálóval óvatosan keverd össze a színeket és mártsd bele a tojásokat. Csodás minta, csodás színekben a végeredmény.

Fehéren, formásan

A főtt tojást natúran hagyod. A díszt a fehér filctollad fogja adni. Méghozzá az a minta, amelyet te fogsz rá felrajzolni. Akár névre szóló tojásokat is készíthetsz és persze mintájában is sokféleséggel előrukkolhatsz.

 

Csillámos

A főtt tojást fesd színre. Miután a festék megszáradt, ecset segítségével tetszőleges mintában kenj fel ragasztót és mártsd bele csillámporba. A ragasztóba beleragadó csillám adja meg a mintát, na és persze a csillogást.

 

Kivirágzott tojás

Ez egy régi módszer, de talán te nem ismered. Gyűjts apró levelet, virágot. Húzz egy nylonharisnyát vagy zoknit a tojásra, helyezd rá a kívánt növényt és így mártsd bele a tojásfestékbe a tojásokat. Ahol a szirom vagy levél érintkezik a tojáshéjjal, ott a festék nem fogja befogni, vagyis a festetlen rész lesz a minta.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)