Jump to content

Mit adj a gyermekednek?

2022. 01. 23. 19:00

Minden földi jóval szeretnénk gyerkőceinket felvértezni annak érdekében, hogy felnőttként még rájuk váró nehézségekkel is sokkal könnyebben megbirkózzanak, boldogok legyenek.

Az anyagi javak megteremtése, a gyermekeink lehetőségeinek segítése mindenképp gördülékenyebb, ha a szülők anyagi javakkal is támogatni tudják gyermekeiket. Ez egy hatalmas előnyt jelenthet, de egyáltalán nem csak ezzel segíthetjük az önálló életükben való elindulást. Ennél sokkal tovább kell látni és hosszú távon alapozzuk meg utódaink jövőjét. Hogy mivel?

Optimizmus

Az életben jönnek-mennek a rossz dolgok, de meg kell tanulnunk uralkodni azok felett. Ha pedig nem megy, akkor az elengedés, a tanulásgok levonása és a pozitív hozzáállás segíthet abban, hogy túléljük a nehézségeket. Ezt a példát kell az utódainknak is átadni, megmutatni, mert a legnagyobb nehézségek is így válnak elviselhetőbbé.

 

Magabiztosság

Saját esetünkben és a környezetünkben is tapasztalhatjuk, hogy az, aki magabiztos, mennyi előnyt tud ebből kovácsolni. Már gyermekkorban arra kell rávezetni csemetéinket, hogy milyen értékesek, mennyi erősséggel rendelkeznek, miben jók. Ezekkel megerősítjük őket és egyre közelebb tereljük ahhoz, hogy rátaláljanak határozottságukra. Tanítsuk meg azt is, hogy merjék vállalni véleményüket.

Egyedül

Naponta szükséges döntéseket hoznunk és ez elkerülhetetlenné válik már gyermekkorban is. A felnőtt élet velejárója, hogy komoly és általános választások elé állít az élet. Ennek pallérozását már a kicsi gyerekek esetében segíteni és erősíteni szükséges, hogy mire szükséges, ne ijedjenek meg, ha dönteniük kell. Nem lehetünk ugyanis mindig mellettük.

Együtt másokkal

Van, amit egyedül kell elvégezniük, viszont az életben sokszor szükséges másokhoz alkalmazkodni. Főleg a munka világában. Akkor válik könnyebbé az életük, ha megtanulnak csapatban dolgozni.

 

Az egyediség kibontakoztatása

Mindenki különbözik a másiktól. Az egyediséget megélni nem mindig kellemes. Aki ugyanis eltér az átlagostól, az kitűnik a tömegből. Amennyiben gyermekünket különlegessége zavarná, segítsünk azt elfogadtatni vele, hiszen arról van szó, hogy az ő látásmódja más, és ez bizony érték.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)