Jump to content

Leg gyerekek

2021. 08. 02. 19:00

A gyerekekben hatalmas lehetőségek vannak. Saját képességeiktől és külső tényezőktől is függ, hogy mire viszik felnőtt korukban. Akár rekordokat is megdönthetnek.

Nem is kell ahhoz felnőniük a gyerekeknek ahhoz, hogy valamiben megdöntsenek valamilyen rekordot.

 

A legkisebb

Rumaisa azzal lett rekorder, hogy az ő születési súlya a világon a legkevesebb. Ikertestvére is nagyon picike volt, de Rumaisa mindössze 240 grammot nyomott, amikor 2004-ben világra jött. Az ikrek egészségesek és élik életüket.

A legkorábbi

A lányos testi érettsége nem feltétlenül jár együtt a lelki és szellemi érettséggel is. A nem kívánt terhesség a fiatal lányok és szüleik rémálma. A tízen évesek szülei joggal tartanak a túl korai terhességtől, de egy 5 éves kislány esetében azt gondolnánk, hogy ez a veszély nem fenyeget. A perui kislány, Lina esetében azonban megtörtént az, amire nem lehet felkészülni. 5 évesen teherbe esett és meg is szülte fiát. Császármetszéssel segítették világra az egészséges babát, hiszen az anyuka testi is erősen fejlődő szervezet volt. Szülei azt hitték, hogy daganat nő gyermekük szervezetében, csak a kórházban derült ki, hogy állapotos.

Legtöbb négylevelű

Gyermekkorunkban, de még felnőttként is jelentőséget tulajdonítunk a négylevelű lóherének. Bizonyára téged is kapott már el a vágy, hogy egy négylevelű lóherével borított mezőn keresésbe merülj. Sok keresgélés után is csak néhány darabot találtál? Még így is szerencsésnek érezhetted magad. Nos, egy 11 éves amerikai lány ezt olyan szintre fejlesztette a lóherekeresést, hogy egy óra alatt összesen 160 darabot talált a négylevelűből, ezzel rekordot is döntött.

 

A nagy kéz

Habár a tini magassága is figyelemre méltó, mégsem a 208 cm-es magasságával döntött rekordot. Mathu-Andrew Budge azzal vált rekoderré, hogy a kamaszok között az ő tenyere a legnagyobb. A középső ujjától mérve a csuklójáig ez 22,5 cm-t jelent.

Ifjú hegymászó

Az egy dolog, hogy a gyerekek beleszeretnek egy hobbiba, csakhogy Motannah Kenney-t egészen más motiválta. Édesanyjától azt kérte, hogy másszák meg a Kilimandzsárót azért, hogy a kislány közelebb kerülhessen a már elhunyt édesapjához. Az anya ezt teljesítette, így a gyermek 7 évesen vált rekorderré azzal, hogy megmászta a hegyet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)