Jump to content

Élményt és sátrat adj gyermekednek!

2021. 03. 09. 19:00

A gyermekkort élvezetessé és emlékezetessé lehet tenni számos aprósággal. Tényleg nem nagy értékű ajándékokra van ahhoz szükség, hogy még felnőttként is örömmel tudjuk felidézni az egykori emlékeket.

Talán te is azok táborát erősíted, hogy ha vissza kell emlékezni a gyermekkorodra, akkor a szabadság, a gond nélküliség az, ami először eszedbe jut. Aztán beugorhatnak olyan emlékképek egy kedvenc játékról, barátokról. A bunkert minden gyerkőc szereti és ez teljesen független attól, hogy milyen modern korban élünk. Ha meg szeretnénk gyerkőceinket örvendeztetni, akkor építs búvóhelyet. Ehhez nincs szükség nagy beruházásokra. Sőt, igazából elegendő otthon megtalálható anyagokból dolgozni.

Gyermekkorunk beltéri sátra nem a kertben felállítható fémvázas sátor volt, hanem lepedőből, takarókból állt. Asztal, szék, fotel adta a sátor fő vázát, amelyekre ráterítettük a nagyobb takarót, plédet és már kész is volt a beltéri sátor. Amilyen egyszerű volt, annyira nagyszerű is. Imádtuk. Ugyanezt gyerkőceid számára is megvalósíthatod.

Ennél eltérőbb az a változat, amely egy indián sátorhoz hasonlítható. Szükség van hozzá tartórudakra. Ez lehet néhány seprűnyél, amelyet megfelelő távolságra felállítunk, a felső csúcsait összekötöd. A váz már meg is van és már csak rá kell ereszteni a leplet, és kész is a sátor. A sátorbelsőt jelenthet egy puha szőnyeg, párnák, vastag pléd, amely a gyerekeket megvédi a felfázás és a megfázás veszélyeitől. Ha tartósabban szeretnéd a gyerkőc szobájában a sátrat felállítani, akkor annak másféle esztétikumot is adhatsz. Színes, mintás anyagot igazíthatsz a sátor tartópillérjeire. Aggathatsz fényfüzért a sátor belsejébe és külsejére is, így a szobát is hangulatossá teszi, de a belső tér még este is megfelelő játszóteret, olvasókuckót ad a gyerekeknek.

A gyorsan rögtönzött sátor helyett készíthetsz olyat, amely időtállóbb, de mégsem túl sok időt és energiát követelő. Vegyél 4 egyforma magasságú lécet és páronként a felső csúcsukat rögzítsd egymáshoz így azok szétnyithatókká válnak. Az egymástól kellő távolságra felállított lábak felső részére, keresztben helyezz egy újabb lécet és már meg is van a sátor váza. Mehet rá a lepedő és már kész is van. Amikor már nem akarod a sátrat használni, a lábakat csak összehajtod és elteszed valahová, hogy ne legyen az útban.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pexels.com)