Jump to content

A jól nevelt gyerekek titka

2020. 12. 17. 19:00

Úgy érzed, hogy az anyaság terepén nem úgy mozogsz, mint mások? Azt gondolod, hogy a te gyerkőcödnek nagyobb a szabadsága, amellyel vissza is él? Ebből pedig azt a következtetést vonod le, hogy nem jól csinálod?

Irigyled azokat a szülőket, akik kívülről tekintve annyira lazán kezelik gyermekük nevelését és még úgy is viselkedik a csemete, ahogy az a nagy könyvben meg van írva? A francia gyerkőcök viselkednek még nagyon példaértékűen. A nevelésükben rejlik a titok. A francia szülők azt csinálják, hogy:

Jókor jutalmaznak

Minden gyerkőc számára fontos a visszajelzés. A jó magaviselet, a jó jegy jutalommal társulhat, ami szükséges motiváció számukra, hogy jól csinálják-e. Fontos, hogy csak akkor jutalmazzák a francia szülők gyermekeiket, ha azt ténylegesen megérdemlik.

Egészségtudat

A francia szülők nagyon odafigyelnek arra, hogy gyermekeik egészségesen étkezzenek. A gyümölcs és a zöldség fogyasztása a mindennapjaik részét képezi. Az egészséges test egészséges lélekhez segíti a gyerekeket és ezt nagyon komolyan veszik a szülők. A gyerekek tízóraija és uzsonnája javarészt egészséges alapanyagokból áll.

Ideje aludni!

Az egészséges testhez és lélekhez nemcsak az egészséges táplálkozás járul hozzá. A gyerekek idegrendszeri fejlődéshez nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. A francia gyerekek ezért korán ágyba kerülnek.

Miidő

Az énidő fontossága vitathatatlan, de a francia szülők arra is törekednek, hogy a gyermek születése után legyenek olyan alkalmak, amikor egymáshoz visszatalálnak a párok. Hiába változik meg az életük a gyerekek születésével, attól az intimitás, a meghittség nagyon fontos, hogy a család még nagyon sokáig boldog család maradhasson.

Egyedül

A francia szülők ugyanúgy imádják gyermekeiket, mint más nemzetiségéliek, azonban nem majomszeretettel. A gyerekeket sokkal inkább engedik érvényesülni, önállósodni, amely a felnőtt életükre is kihatással van.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)