Jump to content

Új tanév, változó igények

2020. 08. 12. 19:00

A 2019-2020-as tanév második fele semmihez sem hasonlítható volt. A nyári szünet lassacskán a végéhez közeledik és az újabb tanévben kell gondolkodni.

Az iskolára hangolódás nem csak a gyerekekre vonatkozik. A szülőknek kell megteremteni a feltételeket ahhoz, hogy zavartalanul kezdődhessen a tanév.

Eszközbeszerzés

A legtöbbször azt tapasztaljuk, hogy a nyár folyamán olyan sokat nyúlnak és nőnek gyerkőceink, hogy a tavasszal még használt és jó ruhák az iskolakezdésre már rövidek, szűkek, nem hordhatók. Ezt szinte minden tanévkezdéskor megtapasztaljuk, tehát nemcsak a tanszereket kell megvásárolni, hanem új öltözékeket is. A legtöbb diák várja a társaival való találkozást, és van abban valami izgalmas, hogy részt vehetnek az iskolatáskájuk, tornazsákjuk, tolltartójuk kiválasztásában. A másik részről természetesen kissé keserédes a nyártól való búcsúzás. Ez már akkor megkezdődik, amikor a szülők meglebegtetik a tanszerlistát, és napi téma kezd lenni az iskola. Idén talán kissé lelkesebben kezdenek bele a gyerkőcök a tanévnek, mert a koronavírus csúnyán belepiszkált az előzőbe. Hónapokon keresztül egymástól elzárva, otthonról, digitális formában zajlott az oktatás, majd ezt követte a hosszú nyári szünet, amelyet azonban már enyhített az, hogy lehetett csoportos rendezvényeket tartani. A nyári táborok tehát kissé pótolták a gyermektársaság korábbi nélkülözését.

Készülődés a szobában

Most, hogy nyakunkban van a 2020-2021-es iskolai év, újabb izgalom vár szülőkre és gyerekekre is. Csak reménykedni tudunk, hogy a koronavírus második hulláma elkerül. Bárhogy is lesz, a tanév elkezdésére méltón készülődnek a legtöbben. Akinek már volt lehetősége, listája, talán már a nagyja kellékeket meg is vásárolta, mások először az otthonukat alakítják a tanulásra alkalmas környezetté. Ez leginkább a gyerekek szobájának rendezését jelenti. A nyáron átrendeződhettek a gyermekszobák, hiszen több gyerkőc, barátok, unokatestvérek voltak a vendégeink és a szoba inkább kempingre hasonlított, mint tanulósaroknak. Mostanra azonban el kell kezdeni abban gondolkodni, hogy újból nyugodt és csendes környezetté varázsoljuk gyermekeink szobáját. Talán még a festés is szükséges, így a gyerekek kiválaszthatják szobájuk falainak színét. A most iskolát kezdő kicsik számára szükség van megfelelő méretű íróasztalra, székre, de a nagyobbak számára is újabbra lehet cserélni, ha az indokolt. A kedves, hasznos, motiváló dekorációk a gyerekszobád díszítői is lehetnek. A téli időszak magával hozza majd a korai sötétedést is, ezért a világításról is szükséges már most gondoskodni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pexels.com)