Jump to content

Farsang: a tűzoltó és a hercegnő jelmez hódított idén

2020. 03. 01. 15:24

Az idei farsangon a királylányok és Elza, valamint a hagyományos tűzoltó, rendőr és kalóz jelmezek voltak a legnépszerűbbek a REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint.

A szülők átlagosan 5-7000 forintért vásároltak maskarát, 1-2000 forintért pedig kiegészítőket a játékkereskedő értékesítési adatai szerint. Bár a szülőknek is aktívan ki kellett venniük a részüket a farsangi feladatokból, ám cserébe olyan fantáziadús jelmezekkel is találkozhattak, mint a gumimaci, az Eiffel-torony és a gáztűzhely.

Csupán az óvodák és általános iskolák egyharmadában volt kötelező beöltözni farsangkor, összességében azonban tízből hét gyermek magára öltötte kedvenc maskaráját a bál idejére - derült ki a REGIO JÁTÉK friss kutatásából. A megkérdezett szülők szerint idén a legdivatosabb jelmezeket a mesehősök, a szuperhősök és a hercegnők inspirálták a környezetükben. "A felmérésünk alapján az öt legnépszerűbb maskara között valóban helyt kaptak a királylány és Elza ruhácskák, viszont a filmes karaktereket háttérbe szorították a hagyományos tűzoltó, rendőr és kalóz jelmezek" - mondta el Gyaraki Dávid marketingvezető.

Tízből hat szülő inkább készen vásárolta meg a farsangi ruhákat és a kiegészítőket, előbbire online 5039 forintot, áruházban 6964 forintot, míg utóbbira interneten 1612 forintot, hagyományos bolti vásárláskor 1034 forintot költöttek a magyar családok. "Nálunk idén a rendőr, katona és Batman, illetve az Aranyhaj, angyalka és plüsszsiráf jelmezek voltak a legkelendőbbek, kiegészítők közül pedig a boszorkányseprűből, bohóc parókából és sikoly maszkból fogyott a legtöbb" - tette hozzá a marketingvezető.

Szülői segítségből és mókás jelmezekből sem volt hiány

A farsangi mulatságra nem csak a gyermek kedvenc jelmezével készültek a szülők: a megkérdezett családok közel háromnegyedénél az óvoda és az iskola szívesen fogadta, ha a szülők aktívan kivették a részüket az eseményekhez kapcsolódó feladatok lebonyolításából, és besegítettek a farsangi fellépésbe, szendvicskészítésbe vagy teremdíszítésbe. "A legtöbb bálban táncos előadás és tombolasorsolás is várta a családokat a jelmezes felvonulás mellett: az utóbbira sokan igen kreatív módon készültek. Így bukkanhattak fel a forgatagban olyan maskarák, mint a gumimaci, az Eiffel-torony, a gáztűzhely vagy akár egy fejes káposzta" - avatott be a részletekbe Gyaraki Dávid.

Top 3 fiú jelmez a REGIO JÁTÉK statisztikái szerint 2020-ban:
1. Rendőr
2. Katona
3. Batman

Top 3 lány jelmez a REGIO JÁTÉK statisztikái szerint 2020-ban:
1. Aranyhaj
2. Angyalka
3. Plüsszsiráf

Top 3 kiegészítő a REGIO JÁTÉK statisztikái szerint 2020-ban:
1. Boszorkányseprű
2. Bohóc paróka
3. Sikoly maszk

(Forrás: marmalade.co.hu;Regio Játék | Kép: pixabay.com)