Jump to content

Strand nélkül vizesen

2019. 06. 19. 19:00

A tikkasztó hőséget azok sokkal jobban észrevehetik, akik még a munka frontján tevékenykednek. A gyerekek legtöbbjének véget ért a tanítási év, nyakukba szakadt a hosszú nyári szünet.

Nagyszülők, táborok jelentik azt a lehetőséget, hogy felügyelet alatt legyenek a gyerekek. Nagyobb lurkók esetében már megoldást jelenthetnek a barátok, sőt az egyedüllétre már talán igényük is van.

A legtöbb szülő ugyanis nem teheti meg, hogy gyermekével otthon maradhasson a szünet teljes ideje alatt. A nyári szabadságolás legnagyobb része a nyaraláshoz van időzítve. Ha napközben tehát nem is lehetünk gyermekeinkkel, mégis szükséges, hogy élménnyé tegyük a nyári hétköznapokat is. Strandolásra nincs minden nap lehetőség, de ha van kertünk, akkor el is lehet a strand varázsát felejteni, mert találhatunk más jellegű vizes szórakozást.

Ha kertünk van, akkor jó szolgálatot tehet egy kisebb vagy nagyobb felfújható medence. Az úszás lehetőségét ugyan biztosítja számunkra, de a napfénytől való elbújásban, a test lehűtésében nagyon fontos szerepet vállalhat magára. A gyerekek imádják a pancsolást, de a medencében ücsörögni is unalmas, ezért kellenek a játékok. A vízipisztoly alapkellék lehet, és olyan megoldások is szóba kerülhetnek, amelyek kis költségvetésből kivitelezhetők. Az egyik vizes játékhoz csak anya mosogatószivacsa kell, igaz, hogy abból akár több is. A hosszában keskenyebb csíkokra vágott mosogató vagy mosdószivacsot a közepénél összekötve cuki gombolyagot kapunk, amelyik nem mellesleg rendkívül jól fogadja magába a vizet. Ezután megkezdődhet a vizes csata a családtagok között.

Ha kert van, akkor valószínűleg slag is van a háznál, hogy a kerti növényeket meg tudjuk öntözni. Másra is ki lehet használni a locsolócső adottságait. A slagon kívül egy PET palackra van szükség, amelyet tetszőlegesen több helyen kilyukasztjuk, szigetelőszalaggal a slaghoz erősítjük és kész a kerti zuhany sajátos változata.

Ha nyár, akkor a hűtő fagyasztó részében jég is van. Máshogy is fagyaszthatunk jeget. A gyerekek imádni fogják a jégbányászós játékot. Néhány olyan apró játékra lesz szükség, amely bírja a fagyasztást. Egy nagyobb zacskóba töltsünk vizet, dobáljuk bele a játékokat és mehet a fagyóba. Fagyás után már csak egy játékos kedvű gyerkőcre van szükség. A fagyott zacskó tartalmát egy lavórba, kiskádba kell borítani, és kezdődhet a bányás munka.

A lufik vásárlása nem jár nagy anyagi vonzattal, ugyanakkor többféle módon szórakoztathatják a gyerekeket. Felfújt állapotban is jó dobálgatni, de ha vizet eresztünk a lufi belsejébe, akkor vízi bombaként is jól szuperál. Jól szórakozhat az egész család.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)