Jump to content

Nem rossz az, aki nyári táborba küldi gyermekét

2019. 06. 06. 19:00

A diákok számára a nyár az év legkedveltebb időszaka. Nemcsak az időjárás miatt, hanem a fő okot természetesen az iskolamentesség adja. Ami a gyerekek számára öröm, az a szülőknek okozhat fejfájást és pénzkiadást.

A kisebb gyerekeket nem hagyhatják a szülők magukra, ezért, ha a szülők szabadsága nem esik egybe a gyerekek hosszú nyári szünetével - márpedig ez a legtöbb családra igaz -, akkor bizony gondoskodni kell arról, hogy a gyerekek ne maradjanak felügyelet nélkül. A szülők több sakkozik a szabadsággal, hogy melyik fél mikor tud otthon lenni.

Nagyon nagy segítséget jelentenek a nagyszülők, de sok esetben van már nem is élnek, esetleg olyan messze laknak az unokáktól, hogy nem mindig tudják teljesíteni a gyerekekre való vigyázást. Nem utolsó sorban az is gátolhatja, hogy a nagyszülők a nyári időszakban unokáikkal foglalkozzanak, hogy még aktív dolgozóként kénytelenek munkahelyükön tölteni az időt. Így még a nagyszülőknek is alkalmazkodniuk szükséges a szabadságolással.

Akik nem tudnak élni semmilyen családi segítséggel, azok számára a szabadságolás megfelelő időzítése és a táborok nyújthatnak megoldást a nyári időszakban.

Aki megteheti, hogy otthon legyen gyermekeivel nyáron akár több hetet is, vagy megoldott a gyerekekre való felvigyázás, talán még azok is elgondolkodnak egy-egy nyári táboron. A táborok ugyanis nemcsak azoknak a gyerekeknek van kitalálva, akik esetében így remélnek a szülők felnőtt felügyeletet. Tény, hogy nagy segítséget jelenthet ez a megoldás, ám azt is tudjuk, hogy mindez pénzbe kerül. Méghozzá némelyik igen borsos összegű, ellenben sokat remélhetünk attól.

A legtöbb településen és annak környékén számos nyári táborozási lehetőség kínálja színes programjait a gyerekeknek, és a szüleiknek. Általában olyan tábort szeretnének a gyerekeik számára a szülők választani, amely nemcsak megfizethető, hanem még élményt is biztosít gyermeküknek.

A tábor az újfajta élmények szerezésére való remek alkalom, ahol a gyerekek új kapcsolatokat alakíthatnak ki, a nagyobb diákok esetében pedig még akár szerelmek is kialakulhatnak. A nyári táborok nemcsak a társas kapcsolatok bővítésére, kiszélesítésére ad remek lehetőséget, hanem arra is, hogy az iskolai életet rutinjait maguk mögött hagyva, egy egészen másfajta életbe csöppenjenek bele. A táborok olyan szervezett programokat nyújtanak a diákoknak, hogy minimalizálni tudják azt az időt, amelyet az okos kütyüjeik nyomkodásával töltenének.

A tematikus táborok mindegyikének megvan a maga specializációja, de egy napközis tábor is nyújthat olyan élményeket a gyerekeknek, ahol újdonságokkal ismerkedhetnek meg.

A nyári táborokban úgy tanulhatnak sokat a gyerekek, hogy mindezt játékos köntösbe öltöztetve szívják magukba. Nem érzik tanulásnak és nyűgnek. Élvezik a közösséget, növelik empátiás készségüket, jobban tudnak alkalmazkodni.

Egy szülő se érezze magát rossznak, ha táborba küldi gyermekét. Találjanak olyat, amely időben és témájában is megfelel mindenkinek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)