Jump to content

A gyermekek egészségéért közel harminc éve

2019. 04. 08. 09:33

Az "Egy szív a gyermekekért" Alapítványt 1991-ben hozta létre a Skála Coop Zrt. Az egyik legrégebben működő alapítvány, amely az elsők között kapott közhasznú besorolást. Célja a magyarországi magyar állampolgárságú gyermekek, valamint a gyermekegészségügyi intézmények támogatása. (X)

Eddig több száz alkalommal sikeresen támogatták a gyermekek külföldön történő gyógyulását. Nagyon sok gyermek májtranszplantációjához, szívműtétjhez és egyéb különleges műtétjéhez tudtak anyagi támogatást nyújtani a szülőknek, a szállás és egyéb dologi költségek átvállalásával. Gyógyultak már meg gyermekek támogatásukkal a világ minden részén a legnevesebb kórházakban, egyetemi klinikákon.

2005-ben az Alapító Okiratot módosítása óta lehetőségük van a gyermekkórházak részére értékes életmentő és a korszerű műszerek, orvosi berendezések adományozására. Több kórházban lépésről lépésre valósították meg az elképzelt fejlesztéseket, pl. nagyértékű,  a koraszülött ellátáshoz szükséges életmentő műszerek beszerzésének finanszírozásával.

Az alapítvány először 2015-ben „Fájdalomdíj sarkok” elnevezéssel töltötte meg különleges dobozait apró ajándékokkal, melyeket az ország gyermekonkológiai központjai és más olyan gyermekkórházak kaptak meg, ahol a kezelt gyermekek hosszú időt töltenek el szinte zárt közegben. Folyamatos kezelésben részesülnek, melynek több kellemetlen mellékhatása is van, ahol a fájdalmas vizsgálat elviselése is a „feladatok” közé tartozik. Az adományok célja az volt, hogy enyhítse a gyermekek gyógykezelés alatti feszültségét.

Mindezt csak úgy tudják megvalósítani, ha segítőkész társaságok és magánszemélyek anyagi támogatást nyújtanak az "Egy szív a gyermekekért" Alapítványnak illetve biztosítják az adománygyűjtő gömbök – perselyek elhelyezését.

Az ország valamennyi Burger King Éttermében és Libri Könyváruházában megtalálhatóak az adománygyűjtő gömbök, perselyek vagy hengerek. Számos Costa Caffé Kávézóban, Kes Trade üzletben SPAR és Media Markt  Áruházakban is elhelyezésre kerültek adománygyűjtőik. Vannak olyan cégek ahol egy-egy perselyt fogadtak be megértve filozófiájukat.

Lehetőség van bankkártyás fizetéssel történő adományozásra is, a honlapjukon biztosított applikációk  segítségével (PayPal, SixPayment)

Az alapítvány 1998. óta fogadhatja a magánszemélyek által felajánlott SZJA 1%-t is, adószámuk: 19700904-1-42

Tevékenységükről folyamatosan tájékozódni lehet a www.egysziv.hu és www.facebook.com/egyszivalapitvany  oldalakon megjelentekből.

 

Mottójuk:

„SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!”

(Forrás: Szerkesztőség)