Jump to content

Pizsamaparti, gyerekekkel is lehet szórakozni szilveszterkor

2017. 12. 29. 17:00

Sokan hagyják maguk mögött otthonukat, hogy házibuli vagy egy nagyobb rendezvény helyszínén várják meg, hogy az óra éjfélt üssön, és együtt köszönthessék az új, 2018-as évet. A gyermekes családok esetében ez nem mindig megoldható.

Egy-egy rendezvény olyan, amelyen egy gyerkőc nagyon unná magát, így a szilveszteri buli neki nem való. Ha azonban a szülők nem tudják biztosítani gyermekeik felügyeletét, akkor másmilyen szilveszteri mulatságban kell gondolkodniuk. A gyermekvállalással megváltozik az élet, így az azelőtt máshol átmulatott szilvesztert is máshogy kell ünnepelni.

Nem mindenkinek van arra lehetősége, hogy segítségül megkérje a nagyszülőket, ezért a kisgyermekes családok otthonukban ünneplik a szilvesztert. Összegyűlik a család és a barátok, zsong a ház a gyermekhangtól és akár szédületes mulatsággá válhat az otthon töltött szilveszter is.

A legjobb az otthoni, családi, baráti szilvesztereknek, hogy nincs benne semmi mesterkélt és erőltetett, hiszen a megszokott közegben, a szeretett emberek társaságában zajlik. Már a buli helyszínének díszítése is jó szórakozásnak ígérkezik a gyerekek számára. Fújhatják a lufikat, felakaszthatják a girlandokat, az ünnepi asztal megterítésében is segédkezhetnek, és az ételek elkészítésében egyaránt. Ha több gyerkőc van, akkor meg lehet osztani köztük a munkafolyamatokat. Ahhoz, hogy mindennel időben elkészüljetek, arra van szükség, hogy mindenki be legyen fogva a munkára, felnőttek és gyerekek egyaránt.

Hogy ne csak az evés-ivásról szóljon a szilveszter, a több gyermeket érdemes feladatokkal, játékokkal ellátni Ha már úgyis a lufi felfújásán dolgoznak, akkor gondoljátok azt tovább. Néhány lufiba, egy kis cetlire írt feladatot rejtsetek el. Kössétek meg a lufit, írjatok rá egy időpontot. Az adott időpont elérkezésével, aki magára vállalja a lufi kipukkasztását az abban lévő cetlire lejegyzett feladatot kell elvégeznie. A fantáziátokra van bízva, hogy milyen játékot eszeltek ki, de az lehet bújócska, székfoglaló, táncolós, éneklős, kitalálós.

A pizsamapartis szilveszter során gondoskodni kel arról, hogy a gyerekek is jól érezzék magukat, ezért olyan zene is szükséges, amelyre tudnak táncolni, szórakozni. A karaokét ki ne szeretné?! Ha van ahhoz megfelelő felszerelés, akkor igazán jó mulatsággá válhat az otthoni összejövetel. Nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is élvezhetik az éneklést.

Már árulják a dudákat, álarcokat, amelyeket szilveszter napján használhatnak is. Készíthető arcfestés is, amely ugyancsak jó szórakozás lehet. Ne felejtsétek megörökíteni magatokat beöltözve, maskarában.

A legális úton beszerzett, szakszerűen, felnőtt által használt pirotechnikai eszközök látványát imádja a legtöbb gyerkőc. Fokozott óvatosság és elővigyázatosság mellett fellőhető a tűzijáték, petárda. Biztos sikert arat mindenki körében.

(Forrás: marmalade.hu | theabbeyresort.com, attipas.com.au, today.com/képek)