Jump to content

Gyermeki (el)szólások, te is tudsz felsorolni?

2017. 04. 06. 19:00

A gyerekek őszinte és olykor igencsak vicces kis teremtések. Néha úgy azok, hogy ők nem is akarnak, csak tesznek, vagy mondanak olyat, ami a felnőttek számára vicces. A gyerekek elszólásai, félrehallásai igencsak mosolyogtatók.

Akinek saját gyermeke van, valószínűleg emlékszik olyanokra, amikor kicsi gyermeke egy-egy szót rosszul mondott, vagy édesen adott elő egy történetet, ami akár lehetett igaz is, de könnyen lehet hogy színesített és csavart is kicsit a sztorin. Így aztán többen kétkedve, esetleg megbotránkozva, vagy mosolyogva néztek a szülőkre attól függően, hogy mi mondott a gyermek.

Körülnéztünk kicsit az interneten, valamint a környezetünkben, és összegyűjtöttünk néhány gyermektől hallott vicces mondást. A gyűjtés közben igen jót szórakoztunk.

Bizony, a gyerekek fantáziája olyan különös világ, amelyben a valóság és a képzelet folyton kavarodik. Ennek következtében pedig érdekes történetek hagyhatják el a kicsik száját.

Mint ahogy az a szülő is megijedt gyermeke felkiáltására:

- Anya, egy bácsi felakadt! A csendes kisváros kerékpárútjának egyik kereszteződéséhez érve az édesanya ezt hallotta a kerékpáron mögötte ülő kislányától. Az anya ijedten nézett körül, mert az úton idősebb emberek is közlekedtek, és arra gondolt, hogy az egyik elesett, vagy rosszul lett. Amikor azonban semmi ilyen bajt nem látott maguk körül, akkor megkérdezte a három éves kislányát, hogy hol lát bácsit felakadva? A kislány nem mondott semmit, csak felfelé mutatott. Nem más volt ott, mint a város katolikus templomának az út mellett elhelyezett feszülete. A felakadt bácsi pedig nem más volt, mint a Jézus Krisztust megtestesítő szobor.

A kislány elmélyülten figyelte a internetre feltöltött videót. A balerina kecses tartással, tütüben lejtette táncát. A lányka szomorú ábrázattal nézett anyukájára, majd ezt mondta:

- Anya, ez a balerina olyan csinos, olyan kecses. Nagyon szépen táncol. Én mindig ilyen kecsetlen maradok?

Egy másik kedves kis történet során az első osztályos gyermek odaszól a szüleinek a bevásárlóközpont éttermében:

- Keressünk egy wc-t, mert nagyon kell pisilnem.
- De kicsim, pár perccel ezelőtt voltál.
- Jól van na, de kicsi a hólyagom. - az anya elnevette magát, ezt nem lehetett komolyan végighallgatni.
- Ne nevess, ez örökletes. - mondta komolyan a gyerek.
- De kitől örökölted? - kérdezte az anyuka, hogy mégis megtudja kinek van kicsi hólyagja.
- Hát apától örököltem, neki kicsi a hólyagja. - vágta rá azonnal, minden kétséget kizárva.

Még felnőttként is nehéz valamit definiálni, de egy gyermek számára az még nehezebb. Mindenesetre a magyarázatukból olyan aranyosak szoktak születni, mint ez is: "A lepke egy olyan rovar, amely a helikopterek családjából származik." Logikusak a gyerkőcök, így tehát teljesen megállja a helyét az is, hogy "Nem tudom hány éves vagyok, mert ez állandóan változik." Teljesen jól látják a világot, és van, amelyikük meg is fogalmazza: "Az anyukákra nem szokás kiabálni, ők hasznosak."

Ha a te gyermeked is mondott már nagyot, okosat, vicceset, ne felejtsd el velünk is megosztani.

(Forrás: marmalade.hu | huffingtonpost.com, mamiverse.com, huffingtonpost.com/képek)