Jump to content

Kisbabát szeretnétek? Ezeket az ételeket érdemes fogyasztani a siker érdekében!

2017. 03. 25. 16:49

Készen álltok a gyermekvállalásra, de ezidáig nem sikerült megfogannia a picinek? Sajnos sokaknál előfordul, hogy valamelyik fél egészségi állapota akadályozza a teherbeesést. A baj forrása azonban, nem mindig a nőknél keresendő. A férfiak spermiumának minősége, életképessége nagy mértékben befolyásolja a fogantatás sikerességét. 

Bár a sikertelen teherbeesést több dolog is okozhatja, az egyik ilyen probléma a férfiaknál a spermiumok minőségének, mennyiségének és mozgékonyságának a problémája.

Az alábbi ételek bizonyítottan jó hatással vannak a férfiak spermium termelésére, ezáltal javítják az esélyét a teherbeesésnek.

A dió magas szelén taralmának köszönhetően kiváló gyógyír férfi meddőség ellen, a szelén ugyanis javítja a spermiumok mozgékonyságát. A dión kívül érdemes spenótot, gombát és húsokat fogyasztani. A halak, szintén jótékony hatással vannak a férfiakra, ugyanis magas B12-vitaminban gazdagok, segítségükkel növelhető az életképes spermiumok számá és mozgása is. Legjobb választás a lazac, ugyanis a halak közül, ebben található a legtöbb vitaminforrás.

Ezen kívül ajánlott tojást, pisztrángot is fogyasztani. A C és B12 vitamin, valamint a szelén, a cink, mind növeli a férfiak termékenységét, valamint a spermiumok életképességét, mozgékonyságát. Az E-vitamin, a B6-vitamin, folsav, és a ferulasav mind jótékonyan hatnak.

A kivi rendkívül magas C-vitamin tartalmának köszönhetően védi a spermiumokat a minőségüket romboló stressztől, valamint javítja a minőségét. Ezen működési elven alapul, a kaliforniai paprika, brokkili, kelbimbó, és különféle citrusfélék fogyasztása is.

Végül de nem utolsó sorban az eidami sajt is remek orvosságnak bizonyul, cinkben gazdag, fogyasztásával elkerülhető a cinkhiány miatt kialakuló impotencia, valamint a spermiumszám csökkenés. Kiváló cinkpótló ételek a marhahús, lencse, kagyló, a tojás és a tökmag.

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)