Jump to content

Strandolási alapfelszerelés, ha babával megyünk strandolni

2015. 07. 23. 12:34

Felnőttként már rutinosan dobjuk össze strandolós holmiinkat egy nagy strandtáskába, de amikor baba érkezik a családba, akkor az anyukák nem győznek annyi holmit vinni, hogy ne lenne mégis hiányérzetük. Nézzük csak, hogy melyek azok az alapfelszerelések, amelyek nélkül el se induljunk strandolni!

Tudatosan át kell gondolni, hogy mire lesz szükségünk. Egyes babaápolási kellékek hiánya igazán kellemetlen, kényelmetlen lehet. Arra is ügyelni kell, hogy csak valóban használatos eszközt, terméket készítsünk össze. A babán kívül nagy valószínűséggel a strandtáska cipelése is az anyára hárul, ezért érdemes a leghasznosabb minimálisra szorítkozni.

Az első és egyben talán a legfontosabb is, amire szüksége van a strandoló babának, az a magas faktorszámú naptej, napolaj. Arra is figyeljünk, hogy legyen elegendő a készítményből, hiszen minden megmártózás után újra kell kenni a babát. Kétóránként alapjában véve ismételni kell a naptejes ápolást.

A meztelen babák édesek, ám a sokak által használt gyermekmedencébe mégsem szívesen látják a pucér kicsiket. A nem szobatiszta babák részére kiváló találmány a fürdőpelenka, amely gyorsan felhúzható, használat után pedig eldobható.

Legyen a biztonság kedvéért tartalék papírpelus. Még akkor is, ha már megkezdődött a bilire szokatás. Nem árt, ha felkészülünk arra, hogy az új közeg, a sok játék, a víz miatt megfeledkezik magáról a kicsi. Ne engedjük, hogy kedvére pisiljen a strand területén. Ha a gyermek megtűri magán, akkor célszerű napszemüveget viselnie. Nagyon cukin mutatnak a saját méretükben készült, mesefigurás, színes, trendi napszemüvegekben.

A napszemüvegnél is fontosabb a kalap viselete. Mindenféleképp nagy szolgálatot tesz azért, hogy árnyékot biztosítson a kicsinek, ne kapjon napszúrást, valamint érzékeny fejbőre ne égjen le. Legpraktikusabb, ha kötős kalapot adunk a gyermek fejére, így nem esik a vízbe. Fontos, hogy legyen váltóruhája a picúrnak. Egy jól sikerült pancsolás és fárasztó strandolás után kényelmesebb a száraz ruha viselete, ráadásul a továbbiakban is védi a baba bőrét.

Mindig legyen nálunk a babának való iható víz, mert a nagy melegben fontos a folyadék megfelelő pótlása. A bébiétel és a gyümölcsök is jól jöhetnek, tárolásuk, tálalásuk praktikus strandoláshoz. A strandsátor kellemes árnyékot biztosít az alvó vagy játszó gyermek számára, kis helyen elfér, könnyű.

 

Fotó: bobs-boutique.com