Jump to content

A szoptató anyukára panaszkodott –kihajították a kávézóból

2015. 06. 23. 11:15

Mostanában sok szó esik arról, vajon szabad-e, illik-e egy édesanyának megszoptatnia a csecsemőjét nyilvános helyen –reméljük ez a megtörtént eset közelebb visz a megoldáshoz.

Egy ausztrál kávézó egyik vendége panasszal fordult a vezetőséghez mondván, őt igencsak zavarja a kerthelység egyik sarkában diszkréten szoptató anyuka tevékenysége. A férfi arra kérte a tulajdonost, hogy szóljon a nőnek, takarja el magát. A kávézó dolgozói erre nem voltak hajlandóak, sőt, amikora férfi tovább hőzöngött a szoptató édesanya látványa felett, végül őt magát tessékelték ki a helységből.

Számtalan ember fejezte ki azóta mély egyetértését és támogatását a kávézó döntését illetően, sőt, egész tömegek járnak oda csak azért, hogy biztosítsák a helyet szimpátiájukról.

-Nagyon sokakat felháborított, hogy még mindig akadnak olyan emberek, akik meg akarják szabni, hogyan vislekedjünk, és főleg annak akarnak gátat vetni, hogy egy anyuka nyilvános helyen szoptathassa a babáját. –mesélte a kávézó tulajdonosa.

Ms Allen elbeszéléséből kiderült, hogy a kérdéses napon egy férfivendégük bejött a kerthelységből egy kávét rendelve magának, és egyúttal arra is felhívta a tulajdonosok figyelmét, hogy odakint egy anyuka szoptatja a gyermekét –mintha legalábbis valamilyen bűnt követett volna el.

-Tájékoztattuk róla, hogy mi egy szoptatáspárti kávézó vagyunk, illetve felajánlottuk, hogy ha őt ez zavarja, akkor foglaljon helyet a belső helység valamelyik asztalánál. –meséli Ms Allen, aki a férjével együtt vezeti a kávézót.

A férfi ezek után úgy döntött, önhatalmúlag intézkedik az anyuka ügyében, mire kihajították.

A hely Facebook oldalát azóta elárasztották a szimpatizáló, együttérző és támogató üzenetek.

„Köszönjük, hogy kiáltatok amellet az édesanya mellett, köszönjük, hogy kiáltok a gyerekekért, hogy a babák oldalán vagytok! Köszönjük az emberségeteket és a tisztességeteket! Ha valaha is feltek járok, biztosan benézek!” –írja egy friss rajongójuk.

(Kép: flickr)