Jump to content

Bárcsak a tanárom tudná...

2015. 04. 30. 11:17

Hatalmas visszhangot keltett annak az általános iskolai tanárnőnek a kezdeményezése, aki arra kérte a diákjait, írják le, mi az, amit szeretnének neki elmondani akár névtelenül is.

A „bárcsak a tanárom tudná...” nevezetű projekt során szívszorító történetek és sorsok kerültek napvilágra.

A 26 éves Coloradói tanárnő, Kyle Schwartz nyolc-kilenc éves kisdiákjait bíztatta arra, hogy írják le azokat a dolgokat, amiket szívesen megosztanának vele, ha tehetnék, így szerette volna őket jobban megismerni. A válaszadók között volt olyan, aki így bevallhatta, azért nem tudja megcsinálni a házi feladatát, mert nincsen ceruzája, akadt olyan, aki azért nem tudja aláiratni az ellenőrzőjét az anyukájával, mert az sohasincs otthon, de akadt olyan is, aki arra panaszkodott, hogy nincs senki, akivel játszhatna, mert nincsenek barátai.

A tanárnő kezdeményezése ráadásul a levelek egész özönét indította el. Miután megosztotta őket a Twitter oldalán sok más iskola tanulói is megírták a maguk névtelen panaszait a világ minden tájáról. A temérdek levélből szívszorító gyereksorsok derülnek ki. Egy kislány azt írja, nagyon hiányzik neki az édesapja, akivel nem találkozhatott már évek óta, amióta visszatoloncolták Mexikóba.

-Ezzel arra is tanítjuk a gyerekeket, hogyan lehetnek egymás jó pajtásai. –magyarázta kezdeményezését a fiatal tanárnő. –A diákjaim érzelmi szükségletei legalább olyan fontosak, mint a tudományos előrejutásuk.

(Kép: mnm.com)