Jump to content

Hány éves kortól kávéznak a gyerekek?

2015. 03. 13. 11:09

Egy amerikai felmérés arra volt kíváncsi, hány éves kortól kezdenek el a gyerekek kávét inni. A válasz egészen megdöbbentő!

A legtöbb felnőtt el sem tudná képzelni a reggeleit egy jó erős fekete, vagy tejeskávé nélkül, a gyerekek azonban rendszerint a meleg, habos kakaóra esküsznek. Ám nem úgy Amerikában!

A témában végzett felmérés során ugyanis kiderült, hogy a két éves totyogók 15%-a megiszogat nap közben egy fél csészével a koffeindús nedűből, az egy éves korosztály 3%-a pedig szintén masszív kávéfüggő.

A 315 csecsemőt vizsgáló tanulmány arra is kereste a választ, vajon mi lehet az oka, hogy a gyerekek ilyen könnyen hozzájutnak a kávéhoz. A magyarázat szerint mindez kultúrális okokkal indokolható. A kávéivás ugyanis annyira bele van ivódva a mindennapjainkba, vélik a szakemberek, hogy emiatt a szülők sokkal könnyebben nevelnek kávéfogyasztó, koffeinkedvelő csemetéket.

A kutatás angol vezetője szerint Nagy-Britanniában hasonló okokból a gyerekek feketeteát kezdenek inni egészen kicsi kortól fogva.

(Woman's Day, kép: babyworld.co.uk)