Jump to content

„Íme az én újszülöttem, Latrell, aki 50 kiló!”

2015. 02. 03. 11:09

Az árvák nehéz sorsát bizonyára még inkább beárnyékolja a tény, hogy legtöbbjükről nem készültek csecsemőkori fényképek. Emiatt úgy érezhetik, életüknek egy fontos szakasza tűnik el nyomtalanul. Egy 13 éves fiú hasonló problémáját varázslatos, megható módon orvosolták örökbefogadó szülei.

Ami a legtöbb embernek teljesen természetes, az az árvaházakban felnövekedő gyerekek számára sokszor elérhetetlen vágyakozás csupán. Míg mi mosolyogva végiglapozhatjuk a családi albumot, elmerengve a régi, bűbájos kisbabás fotókon, a szülők nélkül felnevelkedett gyerekek korai éveit senki sem örökítette meg. Nem tudhatják sem ők, sem újdonsült szüleik, hogyan néztek ki babakorukban, életük első nagyobb szakaszáról semmi emlékük nem maradt.

Ugyanezzel a gonddal szembesült a 13 éves floridai fiú, Latrell Higgins is, akit húgával együtt fogadott örökbe egy fotográfus és a férje két évvel ezelőtt. Aztán egyik este, amikor szóba került nevelőanyja legközelebbi munkája, mely során újszülötteket fog fényképezni, Latrell megjegyezte, hogy milyen klassz lenne, ha róla is készültek volna kisbabakori fényképek.

-Én is nagyon szomorú voltam amiatt, hogy nem voltak a fiamról fiatalkori fotók. Azt hiszem nagyon nehéz, ha vannak gyerekeid, de nem tudod, hogy néztek ki kiskorukban. –meséli Kelli, a gyerekek új édesanyja.

Végül Latrell 12 éves húga rukkolt elő az ötlettel és javasolta, hogy készítsenek újszülött babás képeket kamaszkorú bátyjáról. Így született meg az a fényképsorozat, amely egyszerre szívmelengető és megható a 13 éves ’újszülöttről’.

A fotókat a Facebookra is kirakta a büszke édesanya:

„Íme az én édes, nem annyira kicsi újszülöttem! Latrellnek hívják és 50 kiló.”

Latrell bűbájos képeit azóta több ezren megosztották, a fotók pedig más örökbefogadó szülőknek is inspirációt jelentettek. Ahogy az egyik édesanya írta kommentjében:

-Ez egy igazán csodálatos dolog! Rengeteg embert ismerek, aki örökbefogadott idősebb gyerekeket, és akinek egyáltalán semmi képe nincs csemetéik kiskoráról. Milyen varázslatos dolog ezt eképp orvosolni! Hiszen végül is ők mindig a mi kisbabáink maradnak.

(Kép: Facebook)