Jump to content

Rákos gyerekeken segített, pórul járt érte

2014. 10. 30. 11:22

Egy tíz éves kislány hosszú szőke haját vágatta le azért, hogy abból kemoterápián átesett gyerekek számára készíthessenek parókát. Amit cserébe kapott érte, arra sem ő, sem a családja nem voltak felkészülve.

A kislány jószívűségében személyes érintettsége is motiválta, atyai nagymamája néhány éve hunyt el tüdőrákban, anyai nagyapja pedig jelenleg is a halálos kórral küzd. Mivel testközelből tapasztalhatta meg, min megy valaki keresztül egy kemoterápia során, úgy döntött, hogy segíteni próbál a maga módján.

Jó tette helyébe azonban sem jót, sem dicséretet nem kapott. Rövid hajával azóta is folyamatosan az osztálytársai gúnyolódásának céltáblájává vált.

-Nagyon meglepődtem ezen. –mondta Jetta, aki két hete nem is ment iskolába a temérdek piszkálódás miatt. –A barátaim általában nagyon támogatóak és kiállnak mellettem, de most kinevettek, hogy milyen csúnya vagyok.

Az iskolatársak attól sem vetemedtek vissza, hogy Justin Biebernek, vagy Miley Cyrusnak csúfolják a melegszívű kislányt.

Pedig a család alaposan felkészült a változásra. Jetta anyukája, Heidi Fosberg hónapokat várt a drasztikus hajvágással az első elhatározás megszületése után, hogy a kislánynak legyen ideje meggondolnia magát, és ne az első felindulásából szabaduljon meg hosszú szőke hajkoronájától. Mégis nagyon lesokkolta őt a kislány társainak reakciója, de amit igazán húsbavágóan fájdalmasnak érzett, az az iskolai vezetés hozzáállása volt. Egy csoport gyerek ugyanis napi rendszerességgel terrorizálta Jettát új haja miatt, ám amikor a tanárok fültanúi voltak a csúfolódásnak, azt tanácsolták a kislánynak, hogy inkább oda se figyeljen, a gonoszkodó nebulókat azonban elmulasztották rendre inteni.

Az édesanya hiába fordult segítségért az iskola vezetőségéhez, szóbeli ígéreteket ugyan kapott az ügy rendezésére, de valójában semmi sem változott, a gyerekek továbbra is cukkolták a jótékony Jettát, a terrorizáló gyerekek büntetése pedig láthatólag elmaradt. Amikor az édesanya ismét felkereste az igazgatót, hogy kérdőre vonja, ott azt a tanácsot adták a lányának, hogy „nem szabad ilyen érzékenynek lennie” és hogy „a szavak még sohasem öltek meg senkit”.

Heidi Fosberg abban a pillanatban ráébredt, hogy az iskola igazgatója sohasem fogja megérteni az ő álláspontjukat.

De nem adta fel a küzdelmet saját igazáért, Facebook oldalt hozott létre, ahol az emberek kifejezhetik támogatásukat és kiállhatnak Jetta mellett, aki a segítségéért cserébe igazán megérdemelné már végre a jó szavakat.

(Yahoo Shine, kép: kdvr.com)