Jump to content

Osztálypénzek bankszámlára

2014. 09. 29. 12:25

Egyre több iskolában lehet az osztálypénzeket, különböző befizetéseket bankszámlára teljesíteni. Így nem kell borítékokat küldözgetni a gyerekekkel a megbízott szülőnek, tanárnak, ráadásul biztonságos, mert minden tranzakció nyomon követhető.

Számos panasz olvasható az internetes fórumokon a szülők között arról, hogy a begyűjtött osztálypénz eltűnt vagy vita keletkezett amiatt, ki, mikor, mennyi pénzt fizetett be az osztálynak, esetleg nem tudták követni, a befizetett pénz mire is ment el. Előfordult olyan eset is, hogy a gyerek iskolatáskájából lopták ki a rábízott összeget.

E bonyodalmak elkerülése érdekében a legtöbb iskolában előírták, hogy a pedagógus nem kezelhet pénzt, csak az osztály által megbízott szülő. Ugyanakkor a szülők – különösen az alsós osztályokban – nem szívesen küldenek be a gyerekekkel több ezer forintot borítékban, reggelenként pedig egyik szülő sem szeret vagy tud a suli előtt várakozni, hogy befizesse az osztálypénzt.

A fenti problémák, kényelmetlenségek miatt egyre több osztályban intézik a befizetéseket átutalással, erre az igényre már egy sor banknak van konstrukciója. Az ilyen számlák egyszerre nyújtják azt a kényelmet és biztonságot, amit a 21. században joggal várnak el a szülők, pedagógusok: a be- és kifizetések nyomon követhetők, valamennyi szülő bármikor utánanézhet, mire ment el a befizetett összeg, és egy gombnyomással, akár a mobiltelefonja segítségével azonnal intézkedhet, ha váratlanul újabb kiadás merül fel – mutatott rá Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

(Fotó:www.courierpress.com)