Jump to content

Eladták a gyerekeiket, hogy játszhassanak

2014. 08. 05. 11:18

Habár számos számítógépes játék ingyen is letölthető, a kínai játékosok mégis szívesen költenek egész vagyonokat a drága online játékokra. Egy házaspár azonban még ennél is tovább ment.

Oly mértékben elborította az agyukat a játékszenvedély, hogy embercsempészeknek adták el a saját gyerekeiket, hogy a pénzből online játékokat vásárolhassanak.

A Hui és A Mei egy tévéműsorban elmondták, hogy nem tervezték az első gyerekük születését. Az anya, A Mei azt is elárulta, hogy Huinak nem állt szándékában a gyereket anyagilag sem támogatni. Ehelyett a szülők, akik egyébként nem voltak összeházasodva, az anyagi gondok elől menekülve úgy döntöttek, eladják a fiukat. Később Mei ismét teherbe esett.

Az anya azt is elmesélte a riporternek, hogy a párja nagyon szeret online játékokat vásárolni, és gyakran egész éjszakákra kimarad, az időt feltehetőleg internetes kávézókban tölti. Ezzel a szenvedélyével viszont ismét csak a tönk szélére sodorta a családot, akik ezúttal újra amellett döntöttek, hogy eladják második fiukat is, hogy tovább hódolhassanak játékfüggőségüknek.

A gyerekcsempészet igen komoly probléma Kínában, ami minden évben emberek ezreit érinti. A csempészek új szülőknek, bandáknak, házaló koldusoknak adják el a gyerekeket, de az is gyakran előfordul, hogy árvaházakhoz juttatják el jó pénzért a csecsemőket, ahonnan aztán a tengerentúlra adják örökbefogadásra őket.

A gyerekcsempészet természetesen törvénybe ütköző cselekedet, amit nagyon szigorúan megtorolnak, nem ritkán kivégzéssel sújtják a csempészeket. Azok a szülők, akik eladják a saját gyermeküket, szintén elítélhetők. Hui apja, aki már az első gyerek eladásával is tisztában volt, végül feljelentette a párt a rendőrségen, akik azonnal letartóztatták a játékfüggő fiatalokat.

Jelenleg a börtönben várnak az ítéletre.

(Games in Asia, kép: fanpop.com)