Jump to content

A húsvéti játék, mely megosztotta a világot

2014. 04. 21. 15:32

Hatalmas felháborodást váltott ki, és futótűzként söpört végig az interneten az a kép, melyen gyerekek az iskolai ünnepi készülődés kereteiben Krisztus keresztrefeszítését játszák el.

Egy pontosan meg nem nevezett brazil iskolában a húsvéti nagyhét ünnepi előadása keretében a gyerekek Krisztus keresztrefeszítését is eljátszották precíz pontossággal, töviskoronával, ostorozás okozta sebhelyekkel tarkítva. Az ágyékkötőt és álszakált viselő kisfiú karjait magasan tartva a keresztfán szenved, miközben római katonának öltözött gyerekek őrzik őt két oldalról. A jelenet még kiegészül két térdepelő, imádkozó kislánnyal, az egyik Jézus édesanyját hivatott megjeleníteni, a másik a könnyező Mária Magdolnát.

A képet több, mint 230.000-szer osztották meg a Facebookon, a reakciók viszont úgy tűnik, országról országra eltérőek.

Az angolul és portugálul kommentelők nagy része igencsak rossz véleménnyel van a képről, mások megkérdőjelezik, vajon a gyerekek fel tudják-e fogni ilyen zsenge korban a keresztrefeszítés lényegét és üzenetét?

Akadnak azonban olyanok is szép számmal, akik viszont örömmel látják a gyerekek készülődését, és dicsérik a jelenetben való részvételüket.

Ön mit gondol? Túlzás a keresztrefeszítés eljátszása, vagy semmiben sem különbözik a karácsonyi betlehemes játékoktól? Read more:

(Forrás, kép: Daily Mail)