Jump to content

Húsvéti kézműveskedés gyerekekkel

2014. 03. 28. 14:32

Lassan itt van a húsvét, ideje hát, hogy felkészüljünk a gyerekekkel együtt a közelgő ünnepre. Összeszedtünk néhány jópofa ötletet, amivel ajándékot, lakásdekorációt, vagy egyedi hímes tojást készíthetünk csemetéink segítségével. Garantált a közös családi móka!

Origami tyúk

Egy csomag origamipapír kell csak hozzá, és néhány szem, amit akár matricával is felragaszthatunk. A kész tyúkokat hurkapálcára tűzve a vázába tehetjük a virágok mellé, vagy a hímes tojásokra is ültethetjük őket kotlani.

(Forrás: krokotak)

Hímes Minionok

Egész biztos vagyok benne, hogy sok Gru-rajongó fiatal akad itt a környéken... Ők biztos örülni fognak, ha a hímes tojásoknak idén mignion-formát adunk. Elkészítése ráadásul pofonegyszerű, akrilfestékkel, vagy temperával kenjük le sárgára a kifőtt tojásokat, alul pedig fessünk nekik hejre kék nadrágot. Kézműves- és papírboltban vehetünk forgós szemeket, a szemüveg keretét pedig rajzoljuk meg alkoholos filccel.

(Forrás:cutiewaredore.com)

Hi-5 nyuszi

A legkisebbek is biztos szívesen segítenek ennek az üdvözlőlapnak az elkészítésében. Nincs más dolgunk, mint lekenni a gyerekek tenyerét fehérre, majd nyomjuk rá a színes lapra ügyelve, hogy a mutató és középsőujjak, illetve a gyűrűs és kisujjak elváljanak egymástól, így kialakítva a nyuszi két fülét. Ha megszáradt a fehér máz, fessük rá a nyuszi orrát és bajszát is.

(Forrás:imgur.com)