Jump to content

Aranyhaj, ritka betegséggel

2014. 03. 21. 11:23

Egy hat éves kislány egy új eljárásnak köszönhetően nem csak sikeresen megszabadult gyógyszeres kezelésétől, de bónusz jutalomként a kezelés mellékhatásával dúsan aláomló, gyönyörű szőke hajjal is büszkélkedhet.

A hat éves Shophie-t 18 hónapos korában diagnosztizálták a kettes típusú cukorbetegség egy vállfajával. Betegsége olyan ritka, hogy 50.000 emberből csupán egy szenved tőle. Bár a betegekben már születésüktől fogva ott lapul a kór, de kevésbé súlyos esetekben általában egészen felnőtt korig nem derül rá fény. Az enyhébb eseteket hatékonyan lehet kezelni egészséges és rendszeres táplálkozással, míg a komolyabbak akár egész életen át tartó gyógyszerszedéssel járnak.

Sophie szerencsés helyzetbe került, mivel egyike lehetett azon kevés gyereknek, akiket egy új, különleges eljárással gyógyítanak, mely során halolaj tartalmú táplálékkiegészítőt is kapott. Az új eljárás olyan hatékonynak bizonyult, hogy idővel leállhatott gyógyszereinek szedéséről is. A kezelés halolaj tartalmától viszont sokkal gyorsabban nő a haja, mint bárki másnak.

-Nagyon ijesztő volt az állapota, mert amikor leesett a vércukorszintje, szegényke egészen megváltozott. Mintha nem is ő lett volna, hanem egy teljesen másik gyerek. A kezelésnek köszönhetően viszont elhagyhattuk a Diazoxide szedését, ami önmagában is fantasztikus dolog. Remélem, hogy hamarosan minden hasonló betegségben szenvedő gyerek számára elérhető lesz az új eljárás! –nyilatkozta bizakodva édesanyja a Daily Mailnek.